Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Az összes Grisha könyvet feldolgozta a Shadow and Bone második évada?

A héten bemutatkozott a Shadow and Bone – Árnyék és csont második évada a Netflixen. Már sikerült is végig néznem az évadot, egészen jó volt, de az első szezon jobban tetszett. No de mely könyveket dolgozta fel a második etap? Elmesélem!

Vigyázat! Innentől spoileresen folytatom!

Ahogy azt előre tudni lehetett, az eredeti Grisha trilógia második (Ostrom és vihar) és a harmadik (Pusztulás és felemelkedés) részét is feldolgozza majd a sorozat második évada. Ezt meg is tették, igaz, jó sok változtatással, gondoljunk itt például a végére, ami teljesen más, mint ami a harmadik regényben volt. De be kell valljam, nekem így is tetszett.

A Hat varjú könyvekből is erősen merített a második évad, konkrétan több olyan történetszálat feldolgozott, amivel vagy a Hat varjú, vagy a folytatása, a Bűnös birodalom foglalkozott erőteljesen. Gondolok itt például Jesper és Wylan szerelmére, és Wylan problémájára az olvasással. Kaz karakterét is mélyítették a múltjának a bemutatásával, ahogy az Inej és a Kaz szerelmi szálat is a könyvből emelték át, sok-sok jól ismert jelenettel.

Szóval azt mondod, hogy minden alapanyagot feldolgozott a sorozat?

Szerencsére nem. Ha lesz még harmadik évad (légyszi, legyen!) bőven van még honnan meríteni. Például Kaz az évad végén bejelenti, hogy kaptak egy minden eddiginél zsírosabb megbízatást, ami jó eséllyel a Hat varjú fő történetszála lesz, amiben a fjerdai udvarba kell betörni, és elrabolni a jurdaprem nevű grisha erőfokozó drog készítőjét.

Ami Ravkát illeti, Nyikolaj kapcsán szépen felvezették A sebhelyes cár (Nyikolaj duológia 1.) egyik fő történetszálát is, amiben Nyikolajnak a benne lakozó démonnal kell megküzdenie. És hát, nyilvánvalóan a sorozatban is felhasználhatják majd azt a történetszálat is, ami teljesen sokkolta az olvasókat A sebhelyes cár végén.

Szóval, bár nagyon egyedi döntést hoztak a második évad végén, amivel jócskán átrajzolták a Grisa könyvek cselekményét (pélsául Nyikolaj és Alina házassága), de így is bőven vannnak még olyan történetszálak, amiket át tudnak emelni úgy a könyvekből, hogy maga a sorozat izgalmas lehessen.