Home Hírek Megerősítették: nem marad el a szeptemberi Könyvhét!

Megerősítették: nem marad el a szeptemberi Könyvhét!

Ma a HVG interjút készített Gál Katalinnal, az MKKE elnökével, aki megerősítette, hogy a vírushelyzet dacára mégis meg lesz tartva a Könyvhét, mert az 500 fő feletti táncos-zenés rendezvény korlátozások a Könyvhétre nem vonatkoznak.

Ide kattintva elolvashatjátok a teljes cikket, pár fontosabb dolgot kiemeltem:

– Gál Katalin nagyon eltökélt, hogy meg legyen tartva az esemény. Ha a vírushelyzet sem romlik drasztikusan, akkor a Könyvhét szeptember 17 és 20. között lesz a Vörösmarty téren, a programot Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely nyitja meg.

– A Csernobili ima szerzője, Szvetlana Alekszijevics sajnos nem jöhet el, de jövőre szeretnék újra meghívni.

– Lesznek óvintézkedések is: a 6nm2 alapterületű standokon csak 1-1 ember állhat, a helyszínen könyvhetes szájmaszkokat osztogatnak, lesz kézfertőtlenítő és a pénzt gumikesztyűben kezelik majd.

– Dedikálások is lesznek, egymástól távül lévő asztaloknál ülnének a szerzők és az MKKE megkéri a kiadókat, hogy fontolják meg az előzetes dedikálás lehetőségét is. (Tehát előre jelzi az olvsó, hogy jön, az író aláírja és átveszik helyben. Hát ez így elég fura).

– Az állam nyújtott egy kis segítséget a kiadóknak: 2×100 millió forint értékben vásároltak fel a kiadóktól könyveket, hogy azokat rászoruló családoktól osszák szét. (A koronavírus miatti károk ennél sajnos sokkal nagyobbak).