Home Könyvek listák 13 könyvadaptáció 2019-ből, amit még nem láttam, de szeretnék (Frissítve 12.27)

13 könyvadaptáció 2019-ből, amit még nem láttam, de szeretnék (Frissítve 12.27)

A streaming szolgáltatók aranykorának köszönhetően csak úgy záporoznak a könyvadaptációk napjainkban. Ennek a trendnek én nagyon örülök, mert volt már olyan regény, amire pont egy adaptáció miatt figyeltem fel és imádtam minden sorát.

Bár a tavaly bemutatott adaptációk közül sokat láttam, azért még így is akadnak hiányosságok, olyan filmek és sorozatok, amiket idén meg szeretnék nézni. Íme, róluk van szó!

Update 2020.12.27. Eltelt egy év, gondoltam ráfrissítek a posztra. Pár címet ugyanis már láttam, vagy legalábbis belekezdtem. Pirossal keressétek a friss tartalmat!

A nap is csillag

Sajnos az előzetes ígéretek ellenére a gyenge amerikai szereplés után a film végül elkerülte a magyar mozikat. A könyvet anno nagyon szerettem, olyan gyönyörűen mutatja meg, hogy 24 óra alatt is igaz szerelem alakulhat ki két idegen között, ráadásul a diverzitása is nagyon vonzó. Látni kell!

Update 2020.12.27: Elkezdtem nézni az HBO GO-n, de még nagyon friss a könyvélmény, így egyelőre passzolom.

After – Miután

A tavalyi évből a neten ez  a film aratta talán a legnagyobb közönségsikert, a második rész forgatása is befejeződött már. Kíváncsi vagyok, hogy miért is szeretitek annyira, plusz a színészek is szimpatikusak, ráadásul a történet is kellően érdekesnek tűnik ahhoz, hogy látni akarjam.

Update 2020.12.27:  Már láttam, kissé csalódást okozott, de érdekel a folytatás.

Alaska nyomában 1. évad

Ez a legkevésbé kedvelt John Green könyvem, így nem tagadom, kissé félve állok a sorozat előtt, viszont a sok pozitív visszajelzés, a hangulatos trailer mellett hajt a kíváncsiság, hogy vajon sikerül-e itt a csoda, és lehet-e jobb az adaptáció, mint a könyv.

Az Aranypinty

Ansel Elgort és Nicole Kidman filmje az utóbbi évek egyik legnagyobb bukása volt az amerikai mozikban, engem mégis nagyon érdekel. A trailer meggyőző volt, az alaptörténet érdekes, így belenézek, de van egy olyan félelmem, hogy vontatott lesz, és a felénél abbahagyom.

Egy kutya négy útja

W. Bruce Cameron kutyás regényeit imádom, az Egy kutya négy élete és az Egy kutya hazatér pedig filmben is egy szívszóló, édes és könnyekig megható lett. Hasonló élményben reménykedem itt is, remélem nem okoz csalódást.

Update 2020.12.27: Megnéztem és imádtam, iszonyú cuki volt!

Két lépés távolság

A könyv kellemes élmény volt, a film pedig naná, hogy baromira érdekel, többek között Cole Sprouse miatt is. A megnézését azért halogattam eddig, mert a filmen alapul a könyv, így vélhetően sok meglepetés nem lesz, de sírósan kellemes élményekre azért számítok.

Kisasszonyok

Bár már sok adaptációja készült a kultikus könyvnek, én még egyiket sem láttam. A trailer egy végletekig cuki és szerethető filmet ígér, ráadásul Emma Watson, Saroirse Ronan és leginkább Timothée Chalamet tökéletes ok arra, hogy látni akarjam ezt a filmet.

Update 2020.12.27: Megnéztem és nagyon szerettem 🙂

Hatalmas kis hazugságok 2. évad

Az első évad számomra nagyon lassan indult be, sokat kellett várni, mire igazán érdekes lett a sztori, akkor viszont nagyot ütött. A függővég után mindenképpen kíváncsi vagyok a folytatásra, bár a negatív visszhang kicsit csökkenti az ember nézési kedvét.

Update 2020.12.27: Ezt is láttam, az első évad jobban bejött, de ez sem volt rossz.

Hová tűntél Bernadette?

A sztori hősnője egy sikeres nő, aki a karrierjének és a családjának él, aztán egyszercsak eltűnik. Az alapszitu érdekesnek tűnik, a szereplőgárda is nagyon szimpatikus, a filmről pedig csupa jót hallok, így felkerült a listára.

Nancy Drew 1. évad

A régi adaptációt Emma Roberts főszereplésével nagyon csíptem, így ez is érdekel, holott a nyomozós műfaj nem annyira az én világom. Többen viszont azt írták, hogy Riverdale feelingje van, szóval pár résznyi bepróbálást megér.

The Witcher – A vaják

Első blikkre ez a könyvadaptáció tipikusan azok közé tartozna, amit nem feltétlenül az én stílusom. Viszont akkora a hype körülötte, hogy úgy döntöttem megyek utána, mert nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit tud ez a sorozat, amit annyian szerettek.

Update 2020.12.27: Kissé csalódás volt, sokkal többet vártam, de alapvetően nem volt rossz.

Trinkets – Csecsebecsék 1. évad

Itt még agyalok azon, hogy a könyvet olvassam előbb el, vagy a sorozatra vessem rá magam. Egy biztos, az alapötlet baromi erős, a kleptomániás tinilányok jó hívószó, pláne mert már most annyira érdekelnek a miértek.

Update 2020.12.27: Az első két részt megnéztem, egyelőre nem ragadott magával, de talán még kap némi esélyt.

You – Te 2. évad

Most karácsonykor debütált a Netflixen, így elég friss a dolog. Nem volt még időm ledarálni, de mindenképpen megteszem majd, mert az első évad zseniális volt. Pedig ritkán nézek stalkeres, már-már thrillerbe áthajló sztorikat, de ez tényleg ütött, a második évad remélem hozza a színvonalat.

Update 2020.12.27: Ki..ottul jó volt, imádtam minden percét, már most kérem a harmadik évadot!