Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ez volt a 6 kedvenc felnőtt könyvem 2020-ban

A 2020-as évem azért is volt különleges, mert jóval inkább kimerészkedtem a komfortzónámból, azaz sokkal több felnőtt könyvem olvastam, mint korábban. Ezt a tendenciát jövőre is folytatni fogom valószínűleg, legalábbis már több Kristály Pöttyös kötettel szemezek.

És mik voltak a kedvenc felnőtt könyveim idén? Íme a top6, amit piszok nehéz volt kiválasztani.

6. Sophia Amoruso – #Girlboss

A Láthatatlan nők is versenyzett ezért a helyért, de utólag visszatekintve a #Girlboss jobban tetszett. Baromi inspiráló Aoruso élete, az út, amit a sulit otthagyó, majd milliomossá váló lánnyal együtt bejártunk. Emellett az üzenetét is imádtam, és azt a rengeteg példát, tanácsot, amik által Amoruso nekünk is segíthet, hogy főnökök legyünk.

▶️ Értékelésem a könyvről

5. Masaji Ishikawa – Folyó a sötétben

Egy végletekig megrázó memoár, amit ha az ember elolvas, a történet szó szerint beleég a lelkébe. A főszereplő egy Japánban született, félig koreai férfi, aki Észak-Koreába költözik gyerekkorában, és az ő életén át mutatkozik meg, hogy mit jelent a valós nyomor. Milyen az, amikor fakéregből csinálsz „levest”, hogy ne halj éhen. Ez a könyv pofon vág, és sosem felejted el.

▶️ Értékelésem a könyvről

4. Jessica Koch – Közel a horizonthoz

Ez a könyv összetöri az ember szívét, de kit érdekel, mert annyira jó olvasni. Egy olyan romantikus történet, ahol a srác AIDS-es, a lány pedig nem, kétségkívül sok lehetőséget ad a drámára, kaptunk is belőle bőven, de szerencsére nem volt depresszív a kötet, megjelent benne az árnyalt, finom kis humor, az élet szeretete no és a romantika!

▶️ Értékelésem a könyvről

3. Jennifer L. Armentrout – Míg a halál…

Ez lett az egyik kedvenc Armentrout regényem, mert izgalmas volt, egyedi, a krimiszál pörgött rendesen, a hősnőt imádtam, a romanika pedig perzselően tökéletes lett. Frenetikus volt olvasni a lányról, aki tíz éve megszökött egy sorozatgyilkosról, aki most újra rá vadászik. Remélem várhatunk még az írónőtől hasonló kincseket!

▶️ Értékelésem a könyvről

2. Madeline Miller – Akhilleusz dala

Mindig is szerettem a görög mitológiát, többek között ezért is került közel hozzám a regény. De kétségkívül a két srác nem hétköznapi szerelmének a története miatt vált hatalmas kedvenccé a történet, imádtam eről olvasni. Külön szerettem azt, hogy elgondolkodtatott és olyan emberi sorsokat mutatott be, amik a szívemig hatoltak.

▶️ Értékelésem a könyvről

1. Colleen Hoover – Verity

Sokáig azt hittem, hogy az Akhilleusz dala lesz a kedvenc felnőtt könyvem idén, de jött a Verity. Hoover írhat bármit, nekem jöhet, mert mindenben hozza a rá jellemző stílusjegyeket és persze a zseniális csavarait. Mindez a Verityben sem volt másként, a romantikus thriller pedig a sodró lendületével vitt előre, a nem hétköznapi lezárás pedig elérte, hogy sokáig a gondolataimban maradjon Verity története.

▶️ Értékelésem a könyvről


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading