Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Nem örülök túlzottan a Vörös, fehér és királykék színész választásainak…

Sokan a Vámpírakadémia castingja után éreztek csalódottságot, én viszont most éreztem azt, hogy koppantam egy nagyot, miután megláttam, hogy kiket választották a Vörös, fehér és királykék könyvadaptáció főszereplőinek.

Nicholas Galitzine, mint Henry (Vörös. fehér és királykék film)

A regényt anno nagyon szerettem, azóta kifejezetten népszerű is lett a brit herceg és az amerikai elnök fiának a szerelméről szóló történet, köszönhetően a TikToknak. A film végül az Amazon stúdió jóvoltából készül el, a Berlanti Productions által.

Alex szerepét Taylor Zakhar Perez (Csókfülke) kapta meg, míg Nicholas Galitzine (Hamupipőke) lesz Henry, a brit herceg. És hát… Nézzétek, az ember elsősorban csak külsőre tud ítélni, és külső alapján valahogy egyikük se igazán passzol ahhoz a képhez, amit elképzeltem róluk a fejemben.

Nicholas még közelebb áll a fejemben Henry karakteréhez, talán ebben segít, hogy a Hamupipőkében is herceget alakított, de inkább nézném őt egy tinédzsernek, mintsem egy, a húszas évei elején járó srácnak, mint Henryt. Színészként eddig nem láttam tőle olyan nagy alakításokat, de pl. a Hamupipőkében szimpatikus volt.

Taylor Zakhar Perez, mint Alex (Vörös. fehér és királykék film)

A nagyobb gondom nekem Taylor Zakhar Perez szerepeltetése. A színész már elmúlt harminc éves, bő tíz évvel idősebb, mint Alex, és ez bizony látszik is. Láttam korábban pár szerepben a srácot, és nem vagyok elragadtatva a tehetségétől, de nyilván rengeteg múlik a rendezőn, és hogy kiből mit hoz ki.

Afölött viszont nehéz eltekintenem, hogy csak így kép alapján a herceg egy tinédzsernek tűnik, az elnöknő fia pedig egy helyes harmincasnak. Maga a könyv pedig nem ezt a történetet közvetíti. Nagyon nem.

Persze kétségbe azért nem estem, mert képek és korábbi szerepek alapján nehéz ítéletet hozni, sokat fog számítani a smink, a színészek közti remélhetőleg meglévő kémia, és persze a rendező és a stáb hozzállása is. Lehet ez a film még jó, de az érzés akkor sem kopik ki belőlem: elsőre kissé csalódtam a főszereplők láttán. És ezt úgy sajnálom.

Ezzel együtt nagyon várom az első előzetest, magát a filmet, mert nyitott vagyok, és abban bízom a leginkább, hogy később leírhatom majd, hogy mekkorát tévedtem, mert ők voltak a tökéletes választás a főszerepre. Bár így lenne.

* Elolvasnád a könyvet? Rendeld meg most! *