Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ez volt a 6 kedvenc realista YA regényem 2020-ban

2020-ban rengeteg jó realista YA könyvet olvastam, igazán nehéz volt kiválasztani a hat kedvencemet, de végül sikerült, ezeket szerettem az idei olvasásaim közül a legjobban! 🙂

6. Sara Shepard – Tökéletes

A Pretty Little Liars nem csak tv-sorozatként, hanem könyvekben is zseniális. A harmadik rész volt a legizgalmasabb, az egész kötet tele volt feszültséggel és a karakterek is egyre szimpatikusabbak. Ráadásul szerencsére egyre inkább távolodunk a tv-sorozat világától, így könyvként még inkább élvezhető a történet.

▶️ Értékelésem a könyvről

5. Jerry Spinelli – Stargirl

Bár a könyv nagyon komoly témákkal foglalkozik, de mégis könnyed, jól eső történet, ami tele van vicces és szerethető jelenetekkel. Emellett el is gondolkodtat, ügyesen megmutatja, hogy milyen az, ha valaki kilóg a sorból, és másként él, viselkedik, mint a többség.

▶️ Értékelésem a könyvről

4. Katharine McGee – American Royals

Egy alternatív univerzumban járok, ahol Amerika királyság. Ez a könyv nagyon szórakoztató, imádtam bepillantani a leendő királynő, a másodszülött hercegnő, a törtető bestia és az átlagos lány életébe, gondolataiba. McGee nagyon jól ábrázolja a karaktereit, az olvasmányos stílusa mellett ez adja el leginkább a történetet.

▶️ Értékelésem a könyvről

3. Kylie Scott – Trust: Bizalom

Ez a regény a YA és a Na határán táncol, de egy biztos, baromi erős történet. Mindkét főhős háttértörténete zseniális, és az alapötlet, a bolti lövöldözés utáni traumafeldolgozás is meglepően jó lett. Na és a romantikus részek is. Kylie Scott nagyon tud, az biztos.

▶️ Értékelésem a könyvről

2. Saundra Mitchell – The Prom: A végzős bál

Nagyon ritkán olvas az ember egy ennyire jó érzékenyítő regényt LMBT témában. A két szerelmes lány csak egy dolgot szeretne: együtt táncolni a végzős bálon. Ki ne tudna ezzel azonosulni? Mondjuk a szülők egyesülete, akik megtiltják ezt nekik… A történet frenetikus volt, én a stílusát is szerettem, a lányokat pedig a szívembe zártam.

1. David Yoon – Frank Li és a szerelem

Sajnos ez a könyv itthon nem aratott akkora sikert, mint külföldön, én legalábbis úgy tapasztalom. Remélem több ember megismeri majd Frank Li történetét, hiszen Yoon bitang jól megmutatja azt, hogy milyen nehéz bevándorlók gyermekeiként felnőni, milyen az, ha az eltérő kultúrkörök összecsapnak és mennyire bonyolult tud lenni emiatt a szerelem. Felejthetetlen történet volt!

▶️ Értékelésem a könyvről