Home Könyvek listák Toplista – 2017-es kedvenc könyveim: 21.-25.

Toplista – 2017-es kedvenc könyveim: 21.-25.

Bár tavaly is volt kedvenc könyves toplistám, de akkor kicsit gyáva mód csak 20 kedvencet választottam ki, de nem rangsoroltam. No, most ez megtörtént!

Íme, az 5 részes toplista, amiben a kedvenc 2017-ben olvasott könyveim találjátok meg, újévig minden nap jön egy top ötös lista.

Egy könnyítést engedtem meg magamnak csupán: egy sorozatból csak egy részt pakoltam fel. Jó böngészést, bízom benne, hogy sikerül új olvasnivalót ajánlani. A képre és a címre kattintva megtaláljátok a könyvről szőtt értékelést.

25. Fekete Judit – Az őrület határán

Ez tényleg egy hiánypótló könyv, kellett már egy ilyen a piacra. Mert igenis meg kell mutatni, hogy nem vagyunk egyedül, és ezt tudatosítani kell, mert a munkanélküliség előbb-utóbb tényleg mindenkit megtalál. És az, hogy az üzenetét Fekete Judit vicces stílusban, “brideg jones”-osan adta át, csak még szerethetőbbé és fontosabbá tette a regényt.

24. Marie Rutkoski – A nyertes bűne

Annyira tökéletes volt az első rész, hogy bevallom, egy kicsit tartottam a másodiktól. Nos, nem kellett volna, mert simán hozta a színvonalat. Még mindig imádom a világot, amit Rutkoski megteremtett, akárcsak a karaktereit, a lebilincselő írásmódot és azt a hihetetlenül magas színvonalat, amivel megtiszteli az olvasóit. A nyertes bűne kétségkívül öt csillagos élmény.

23. Mia Sheridan – Archer hangja

Nagy meglepetés volt az Archer hangja, nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog, de végül teljesen beleszerettem a történetbe, a milliőbe, és a karakterekbe is. Inkább egy romantikus, érzelmi utazásra készüljetek, amiben sok a titok, a dráma, de ettől még az érzelmeken és a karakterek személyiségfejlődésén van a hangsúly. A könyvet pedig még jobbá tette Sándor Alexandra Valéria zseniális fordítása.

22. Kae Westa – Napsötét

Lehet-e két gonosznak ábrázolt karakter közt igaz szerelem? És ha van, akkor milyen az ő verziójuk? Hát, a Napsötét alapján meglehetősen érdekes, intenzív, elgondolkodtató és néhol nagyon szomorú. Maga a könyv viszont zseniális, ami nagyban Vrudlának köszönhető. Ilyen csillagos ötös főhős bármilyen történetet képes jobbá tenni. Kae Westa gyönyörűen szőtt mondatait pedig mindig öröm olvasni.

21. Greff Magdi – Húzós szerelem

Csodálatos írói debütálás, a könyv pedig egyszerűen letehetetlen. Greff Magdi jól elkapta a ’80-as évek disztópikus hangulatát, emellett viszont a történet tele volt vicces, jópofa és romantikus pillanatokkal, miközben végig ott tombolt bennem az érzés: bár ott lehetnék én is a srácokkal.