Home Könyvek listák Ezért nem néztem még (?) meg a Netflixen A Bridgerton család sorozatot

Ezért nem néztem még (?) meg a Netflixen A Bridgerton család sorozatot

Többen kérdeztétek tőlem, hogy láttam-e már a Netflixen A Bridgerton család sorozatot, mert annyira jó. Tényleg csupa jót hallottam róla én is, ráadásul az is árulkodó, hogy a debütálása óta kábé ez a legnézettebb tartalom a magyar Netflixen.

Bevallom, nem vagyok nagy történelmi romantikus rajongó, sem könyvben, sem sorozatban. Persze, elolvastam az Edenbrooke-ot, megnéztem a Reign – Az uralkodónőt és karácsonykor Elle Fanninggal is a Nagy Katalin életéből inspirációt merítő szériát. Szerettem is őket, időnként jól tud esni egy történelmi romantikus, különösen ha feminista a megközelítés és erős, bátor női karakterek vannak a középpontban.

A Bridgerton család engem így emiatt sokáig nem is érdekelt, aztán kijött a trailer és ó te jó ég! Van benne LMBT karakter? Látnom kell! JMert nem csak a szemem jojózott, igaz? Nagyon izgalmasnak ígérkezett a téma, persze ez azért is van, mert az LMBT közösséghez tartozom.

Régen teljesen mást jelentett melegnek lenni, mint napjainkban, még tíz éve is rosszabb volt a helyzet, nemhogy több száz éve. Nagyon kíváncsi lettem hogyan mutatja meg mindezt Shonda Rhimes, a kreátor, így én is izgatottan vártam a premiert, és saccperkábé ez volt a fő oka annak, hogy meg akartam nézni.

Aztán egyszercsak Deszyvel beszélgettem erről, hogy nézni kéne már a Bridgertont az LMBT szál miatt, erre megjegyezte, hogy nincs benne, csak az az egy jelenet van, az is csak a háttérben, amikor Benedict Bridgerton meglátja a srácokat és megy tovább. Hát… bennem ott és akkor egy világ dőlt össze. Még úgy is, hogy tudom, a könyvekben sincs LMBT karakter, de láttunk már ugye olyat, hogy változtattak az adaptáció során.

Ne értsétek félre: nem kötelező minden sorozatban LMBT-szál. Tényleg nem kell, és megértem, ha valaki már soknak érzi. Nekem melegként viszont ez húzóerő, mert szeretek olyan karaktereket látni, akikkel a legkönnyebben tudok azonosulni. És itt a trailer nekem azt sugallta, hogy igen, itt lesz LMBT történetszál, ráadásul a régi időkben, emiatt pedig rögtön úgy éreztem, hogy igen, ezt semmiképpen sem hagyhatom ki.

És ezzel nem vagyok egyedül, több külföldi blogon is láttam már cikkeket, amik a csalódottságukat fejezik ki. Egyszerűen olyat sugallt a trailer, ami nincs is a sorozatban. Igazából emiatt egyelőre nem is tervezem, hogy belenézzek, mert bennem most inkább egy nagyobb adag csalódottság honol.

Persze, elhiszem én, hogy jó a sorozat, nagyon is tudom élvezni fiú-lány könyveket és sorozatokat, filmeket is, ahogy egy heteró ember is tudja élvezni az LMBT karakterek történetét. A szerelem az szerelem.

Egyszerűen csak… vártam valamit a trailer miatt, amit tudom, hogy nem fogok megkapni, így én most csak csalódott vagyok. De később majd talán belenézek, mert tényleg sokan dicsérik, és Shonda Rhimes mindig jó sorozatokat csinál. Egyszer meg a csalódottság is el fog múlni – remélem.