Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Pro és Kontra, avagy jó dolog-e a Book a Sloth könyves doboz?

Ma végre itthon is elstartolt a könyves doboz program, méghozzá a Book a Sloth Club jóvoltából. A siker egészen elképesztő: a 6.990 ft-os dobozból 100 készült, és 1 óra alatt el is fogyott mind. Ez azért nem semmi!

A Book a Sloth csapata még a megjelenés előtt felkeresett pár bloggert, és én is a szerencsések között lehettem, kaptam ugyanis egy minta dobozt, hogy véleményezhessem. És mi lapult a csomagomban? Íme, egy kép.

Ha netán nem látszódna: egy könyv (Egy kutya bakancslistája), mancsos mágneses könyvjelző, Book a Sloth matricák, tea, 2 db keksz, fürdősó, levélke az írónőtől, 1 állatos képeslap és 2 Roald Dahl képeslap.

Először is: kissé furán érzem magam, mert a következőkben „az ajándék ló fogát fogom firtatni”. Mert bevallom, engem nem nyűgözött le igazán a doboz. Viszont bloggerként fontosnak érzem, hogy őszintén elmondjam a véleményem, és ne hallgassam el a negatív dolgokat.

Nagy boldogság, hogy miután megírtam kedden a Book a Sloth csapatának e-mailen, hogy mi mindennel volt problémám megköszönték az őszinteséget, és felajánlottak egy dobozt a végleges típusúból, hogy én is lássam, mennyire profi és jó dolog ez. Ezt pedig hálásan köszönöm, de azért a cikk nem ér még itt véget 🙂

Fontos megemlíteni, hogy a doboz amit én kaptam egy minta doboz volt, tehát aki ma fizetett érte, vagy később fog, már több egyedi termékkel találkozik. No, ennyi felvezetés után íme, az én véleményem.

Amikor kinyitottam a dobozt nagy csalódottság lett rajtam úrrá. Hónapok óta nézegetem a gyönyörű külföldi dobozokat, az ottani szuper meglepetéseket, és kábé pofoncsapásként ért a hazai. Mert a minta doboz szerintem bőven hagyott kivetnivalót maga után.

Mintha nem tudták volna, hogy milyen célcsoportot célozzanak meg vele. Mert a Dahl képeslapok (szerintem) gyerekeknek valók, a fürdőső meg a tea inkább a nőknek, az állatos képeslap szintén gyerekeknek, a könyv meg a fene tudja. Nem érzem azt, hogy ők megszólítottak volna egy célcsoportot, csak olyan feelingem van, mintha bementek volna a Westendbe, és összevásároltak volna pár dolgot, ami „na, majd ez jó lesz nekik” alapon bekerült a dobozba.

A könyvvel szerencsém volt, mert régóta nézegetem, szimpatikus volt a fülszövege, így nagy eséllyel el is fogom olvasni. Viszont ez se nem YA, se nem NA könyv, márpedig a Facebookon végig azt kommunikálták, hogy a dobozban lévő könyv eme két kategóriából kerül majd ki. És ha már rögtön a minta dobozban nem tudták, hogy pontosan mi a YA/NA, akkor szerintem nem a legerősebb bemutatkozás.

Alapvetően tehát tényleg azt éreztem a doboz kinyitása után hogy „basszus, kaptam egy nem túl jó dobozt, aztán megírom róla őszintén a véleményem, a cég zabos lesz rám, az olvasók meg hülyének néznek, hogy ingyen doboz és exkluzívba kapom, meg minden, és negatívkodom itt„. De én tényleg igyekeztem úgy nézni ezt az egészet, hogy mintha fizettem volna érte. Mert tudom, a poszt elolvasása után benne van a pakliban, hogy valamely olvasóm fizetni fog a dobozért, emiatt pedig felelősséggel tartozom. És őszinteséggel.

Egy biztos, én ezek után nem fizettem volna dobozért, mert ha belegondolok, 6.990 ft kicsit sok, és képeslapokat, fürdősőt, kekszet meg mágneses könyvjelzőt könyvvel együtt olcsóbban is tudnék vásárolni. Viszont! A Book a Sloth csapata szerint a következő dobozban már sok egyedi termék lesz, amit kíváncsian várok, és természetesen arról is írok majd véleményt.

Egy biztos, dobozt most már nem lehet rendelni, de közeleg a november… Így összegezve a következő pro és kontra listát tudnám összeállítani.

Neked való a könyves doboz, ha szereted a meglepetéseket, ha imádnád kibontani a dobozt és végignézni, hogy mi van benne. Mert ez élményként isteni, mintha minden hónapban könyves karácsony lenne. Ha nyitottnak érzed magad és bármilyen könyvet szívesen elolvasol ez akkor is neked szól, mert sose tudhatod, hogy mi lapul majd a dobozodban.

Szereted a könyves meglepetéseket? Az egyedi könyvjelzőket, a különböző képeslapokat, és bármit, ami az olvasás élményéhez köthető? Akkor igen, kell neked ez a doboz.

Viszont, ha csak olyan könyvet olvasol el, amit te választasz ki, ha a könyvjelzőkre és egyéb termékekre nincs szükséged, akkor nem kell neked szerintem a doboz. Továbbá: ha hosszasan gondolkodsz azon, hogy megvedd-e, ha komoly anyagi kihívást jelent a 6.990 ft, szerintem akkor ne rendeld meg, mert aztán ha olyan könyv van a dobozban ami nem neked való, vagy nem tetszenek az ajándékok, akkor komoly önostorozás lesz a vége, hogy miért is adtál ki erre pénzt.

Nos, ennyi lett volna. Ne feledjétek, a Book a Sloth Club Facebook oldalát ide kattintva követhetitek, a friss híreket is ott találjátok meg.