Home Könyvek listák 4 tipp, amitől jobban csípném a könyvipart 2018-ban

4 tipp, amitől jobban csípném a könyvipart 2018-ban

Több blogon láttam a 2018-as kívánságok ötös listát, ami engem is megihletett, így igaz, leredukálva négyre, de összeszedtem, hogy én mely változásoknak örülnék, ha bekövetkezne a könyviparban itthon.

A Könyvmolyképzős gerinceket imádom *-* A polcon is iszonyú jól mutatnak
Minőségi könyvgerincek

Ismerős a szitu: gyönyörű borító, ránézel, és elalélsz, annyira szép. Aztán felrakod a polcra, és mit látsz? Fekete gerincet, fehér betűvel odalökve a cím és ennyi.

Annyira kiábrándító! Szerintem a gerinc még fontosabb is, mint maga a borító, hiszen a polcon azt látjuk. Sok kiadó mégsem fordít arra energiát, hogy azok is szépek legyenek. Remélem, ez változhat.

Igényesebb erotikus jelenetek

Elég sok New Adult regényt olvasok, mert kikapcsol és szórakoztat, azokban pedig ugye tudjuk, hogy sok az erotikus jelenet. És sajnos nem mindig jó a fordításuk.

Olvastam idén olyan könyvet, ahol a férfi nemiszervre parázsló rúdként, kemény húsként vagy éppen acélkardként utalgattak, és ez rohadtul nem volt vicces, sőt, inkább illúzióromboló hatásként éltem meg. Remélem jövőre ez már kicsit változhat.

Diverzitás mindenek felett!

Szomorúan tapasztalom, hogy a diverzitás mennyire nincs jelen a könyvekben. De tényleg, hol vannak a történetekben a színes bőrű, az ázsiai, a zsidó, vagy akár roma szereplők?

Miért olyan kevés a diverz főszereplő az itthon megjelent könyvekben? Az idei 103 elolvasott könyvemből kábé csak A fiúknak, akiket valaha szerettem folytatása, a Minden, minden, a Nap is csillag és a tökéletes The Hate U Give jut eszembe. Pedig szívesen olvasnék diverz karakterekről, és fontosabb problémákról.

LMBT könyveket, please

Ugyan összekapcsolódik a diverz témával egy cseppet, de külön ponként vettem, mert engem tényleg elszomorít, hogy nagyon kevés LMBT regény jelenik meg itthon.

Pedig külföldön nagyon hódítanak az LMBT regények, elég sok van, amiből lehet válogatni, itthon viszont annyira csekély a választék, különösen ha a nagyobb, teljesebb képet nézem. És ez azért elszomorít, no.