Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Lucinda Gray – Az Aranykalitka

Nem tagadom, legelőször a gyönyörű borító fogott meg a regényben. Most őszintén, kinek ne tetszene ez a csoda? Szerencsére a külső szépség megfelelő tartalommal is párosult, éljen!

A történet középpontjában a tizenhat éves Kathrine áll, aki egy virginiai farmon nőtt fel, amíg meg nem tudta, hogy ő, és a bátyja az örököse egy angliai birtoknak. Elköltöznek, próbál beilleszkedni az ottani világba, de nehezen megy. Aztán a bátyja rejtélyes körülmények között meghal, Katherine pedig próbálja kideríteni az igazságot, miközben az ő élete is egyre nagyobb veszélybe kerül.

A regény címe száz százalékig passzol a történethez. Katherine számára tényleg egy aranykalitka volt a birtok, az ehhez kapcsolódó érzések pedig nagyon átjöttek. Nagyon jól átad a regény egy üzenetet, miszerint nem számít a pénz, hiszen csak a megléte önmagában nem boldogítja még az embert.

Katherine a történet során szuper személyiségfejlődésen esett keresztül, kifejezetten tetszett, hogy a kissé félénk tinilányból egy bátor nő válik, aki pontosan tudja, hogy mit akar és tesz is érte, és aki a legnagyobb bajok közepette sem omlik össze, vagy veszíti el az eszét. Nagyon megszerettem a hősnőt, minden egyes hibájával együtt.

Az Aranykalitkában van egy nagyobb krimi szál is, méghozzá az, hogy ki ölte meg a hősnő bátyját. Még nekem is, aki ritkán olvas krimit, teljesen egyértelmű volt a miért, és az is, hogy ki tette. Szóval, itt inkább az volt érdekes, hogy mi fog történni, Katherine hogyan jön rá, és aztán miként menti meg a saját életét is, ami naná, hogy veszélyben forog.

A testvéreket pont így képzeltem el, pláne mert Katherine nem igazán csípi az új életét.

Sokáig azt hittem, hogy a regény nem is fog meglepetést okozni, de szerencsére történt nem egy olyan fordulat, ahol csak lestem, mert nem hittem volna, hogy tényleg megtörténhet. Ráádásul olyan izgalmas helyzetekbe sodorta az írónő a hősnőjét, amiről tök jó volt olvasni.

Szerettem még a regény hangulatát is. A 19. században vagyunk, az angliai nemesség körében. Megjelentek az elvárások, a nőkkel szembeni előítélet, a férfiak túlzó (és gázos) hatalma, és persze, minden, ami a kor hangulatát meghatározta. Érdekes aláfestése volt ez a regénynek, és magát a kort mindenképpen jól elénk vetítették.

Értékelés: 8/10

Az Aranykalitka egy nagyon szerethető regény, hiteles karakterekkel, ahol ráadásként minden szereplő indítéka és motivációi is érthetőek. A szerelmi szál is aranyos volt, a sok meglepetésért pedig külön köszönet. Csak azt sajnálom, hogy a krimi szál olyan könnyedén megfejthető volt.

Hogy tetszik a borító? Álomszép. Csak ránéz az ember, és már olvasni akarja.

Kinek ajánlom elolvasásra? A Downton Abbey és Julianne Donaldson rajongóinak mindenképpen. És persze azoknak is, akik csípik a régi Angliában játszódó, romantikus felhanggal bíró történeteket.

AZ ARANYKALITKA – BLOGTURNÉ

 • „Ha szereted a krimibe illő, váratlan fordulatokat és bírod a feszültséget, akkor ne félj, nézz a gyönyörű díszletek mögé, ahol az elfeledett múlt kísért.” – írja a könyv fülszövege, a Blogturné Klub bloggerei pedig bátran bele is vetették magukat az új Menő Könyvbe.

  Tartsatok velünk ti is, olvassátok el a bejegyzéseket és játsszatok velünk!

 • A könyv hősnőjének, Katheirne-nek nagyon nincs egyszerű dolga a hatalmas brit birtokon, ahová örökösként kerül a messzi Amerikából. Éppen ezért a mostani játékon most megkönnyítjük a dolgotokat 🙂

  Nincs is más feladatotok, mint felnézni a Rafflecopter dobozban lévő Facebook oldalra, és az “I visited” gombbal jelezni azt. Jó böngészést! A fődíj pedig egy példány a regényből.

  Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 02.07. – Sorok Között
  02.08. – Deszy könyvajánlója
  02.10. – Könyvvilág
  02.12. – Zakkant olvas
  02.14. – Dreamworld Blog