Home Könyvek listák 3+1 karakter, akit ki nem állhatok Cassandra Clare Árnyvadász könyveiből

3+1 karakter, akit ki nem állhatok Cassandra Clare Árnyvadász könyveiből

Cassandra Clare azon írók egyike, akik nagyon ügyesen formálják meg a negatív karaktereiket. Érződik, hogy mit miért tesznek, és igaz, hogy nagyon aljas dolgokat csinálnak, de megvan mögötte a hátsó szándék és a miértek. Gondoljunk például Valentine-ra, vagy a Pokoli szerkezetek főgonoszára.

Akad viszont 3+1 karakter, akit ki nem állhatok Cassandra Clare Árnyvadász könyveiből. Egyszerűen nem tudtam őket megszeretni vagy megkedvelni, és akárhányszor rájuk gondolok, fintorgás a vége. Összegyűjtöttem, hogy kikről van szó. (Azért az elég sokat elárul Clare tehetségéről, hogy tíz Árnyvadász nagyregény elolvasása után is csak ennyit tudtam kiemelni).

  Figyelem! Ha még nem olvastad Clare könyveit, a lista spoileres lehet!  
Nate Grey

Aki olvasta a Pokoli szerkezetek könyveket, azt hiszem, tökéletesen átérzi, miért kellett Nate-nek a listán lennie. Egyszerűen ennyire undorító, utálatos és szemét gazembert ritkán hord a hátán a föld.

Persze, Clare jól megírta a karaktert. Meg volt alapozva a romlottsága, és a későbbi tettei is pont a becsvágyára, hatalomvágyára reflektáltak. Mégis, olyan határokat lépett át leginkább Tessával szemben, amik megbocsáthatatlanok. Oké, legalább a végén, az utolsó percekben szépített egy kicsit a srác, de mindez képtelen volt velem elfeledtetni a korábbiakat. Szegény Tessa, abszolút nem egy ilyen testvért érdemelt.

Tündérkirálynő

Az első Végzet ereklyéi könyvekben még úgy-ahogy csíptem a királynőt, érdekesnek is tűnt a karakter. Viszont ahogy haladtunk előre, úgy lett egyre antipatikusabb, pláne mert a tettei mögött nem mindig éreztem a szándékot.

Ráadásul most, a Lady Midnight után ha csak rágondolok, hogy kábé miatta olyan nehéz a tündérek helyzete, és ez mennyi embernek okoz szívfájdalmat, máris még kevésbé csípem a nőt.

Robert Lightwood

Ő. A. Megtestesült. Sátán. Démon. Pokolfajzat. Uhh! Igazából sosem csíptem Robertet, de valahogy próbáltam megérteni őt, mert Maryse férjének lenni biztos nem lehet egyszerű dolog. De ahogy haladtunk előre, úgy lett egyre gázabb az apuka, különösen amikor Magnus és Alec ellen áskálódott.

Bevallom, a kaput az egyik Árnyvadász novella tette be, ahol Robert olyan “kedvesen” elbánt a valaha volt legjobb barátjával. És az sem mentette őt fel a szememben, hogy megmutatták, mennyire sanyarú gyerekkora volt Robertnek. És ami azt illeti, az sem hat meg, hogy a Lady Midnightban már nagyon kedvesnek próbálták ábrázolni. Egyszerűen csak remélem, hogy valaki mielőbb kardélre hányja Robert Sátán Lightwoodot.

+1 A Klávé

Tulajdonképpen nincs is olyan Árnyvadász könyv, ahol ne a klávé lenne a második számú főgonosz. Egyszerűen utálatos a bagázs, a döntéseik erősen megkérdőjelezhetőek, gondoljunk csak arra, hogy elbántak a Blackthorne gyerekekkel a Mennyei tűz városa végén – és ez milyen szenvedést okozott nekik a Lady Midnightban.

Nem is csoda, hogy a Klávé ennyire utálatos: középkori elvekkel, középkori módszerekkel akarnak kormányozni a modern és megváltozott világban. Naná, hogy ők tűnnek elnyomónak, ami azért is különösen szomorú, mert ha nyitottabbak lennének, mennyi haláleset és lázongás lett volna elkerülhető.

KÍváncsian várom, hogy eljön-e valaha az a pont, ahol Clare megreformálja a Klávét, és legalább egy kicsit szerethető bandát kreál belőlük.