Home Könyvek listák Íme 3 YA könyvsorozat, amit szellemírók írtak a fiatal hírességek helyett

Íme 3 YA könyvsorozat, amit szellemírók írtak a fiatal hírességek helyett

Tudjátok mi az a szellemíró? Nem, halál komolyan nem szellemek, csak olyan írók, akik a sztárok helyett írják meg a könyveket, a kiadók ezt igyekeznek eltitkolni, és még a nevük se kerül fel a borítóra.

Találtam is három YA könyvet, amit egy-egy tini híresség írt, a borító legalábbis erről árulkodik, a valóság viszont teljesen mást közöl. Nézzétek csak!

Hilary Duff – Elixir

Az egykori tinisztár 2010 és 2013 között jelentetett meg egy YA trilógiát, aminek az első kötete volt az Elixir. A színésznő akkoriban forgatta az Újra a gimiben és a Munkával szerzett pasi filmjeit, és adott életet első gyermekének.

Már a könyv megjelenése körül gyakran felmerült a kérdés, hogy vajon tényleg ő írta-e a regényeit. Duff hazudott, kiállt amellett, hogy ő írta a könyveit, majd George Lopez műsorában végül színt vallott. A művét egy Elise Allen nevű írónő írta, igaz, állítása szerint besegített neki.

Zoe Sugg aka. Zoella – Girl online

A híres-neves vlogger első könyvét, a Girl Online-t már a megjelenése előtt imádták az előolvasók, ráadásul hatalmas sikerrel debütált a könyv. Igaz, a fogyásnak egy botrány is jót tett.

Ugyanis a megjelenés után pár nappal kiderült, a könyvet Siobhan Curham írta, csak a promóció során ezt elfelejtették megemlíteni. És szerették is volna sokáig titokban tartani…

Bella Thorne – Autumns Kiss

Ismerős az Elise Allen név, ugye? No, tanulva az előzményekből, Bella Thorne esetében már meg sem próbálták titkolni, hogy az itthon is megjelent Autumn’s Fall kötetet a színésznő együtt írta Elise Allen-nel.

A valóság persze az, hogy a hősnő, Autumn megalkotásában Elise ihletet vett a színésznő életéből, például vörös haj, diszlekszia, származás, sajnálatosan halott édesapa, majd meghallgatta Thorne ötleteit, de a könyvet Elise rakta össze. Pech, hogy a borítóra még így sem kerülhetett fel.