Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Demcsák Zsuzsa és a Példa-képek

Demcsák Zsuzsa idén kiadta a második könyvét is. A nagyon jól sikerült Másik életem után ezúttal egy riportkötetet írt. Huszonhét közismert emberrel interjúzott, mutatta meg őket egy kicsit jobban a közérdeműnek. A válogatásba bekerültek olyan A-listás celebek, mint Tóth Vera vagy Szulák Andrea, Kolosi Péterrel no és a Prezi megalkotójával is. Huszonhét érdekes, a szakmájában valamit elérő ember mindössze 128 oldalon. Amiből 27 oldal egy portré…

pelda-kepek

A könyv ötletét egyszerűen imádom. Szuper dolog bemutatni olyan emberi utakat, olyan példaképeket, akikre valamiért fel lehet nézni, akiknek az élete és a filozófiája figyelemreméltó. A könyv is csodálatos kivitelben került az olvasó elé. Gyönyörű az egész, a lapok minősége pazar, a borító egyszerűen nagyszerű, és egyszerűen jólesik lapozgatni a kemény kötésű könyvet. Első blikkre a színtiszta profizmus üvölt a könyvről, a kiadó nagyon jó munkát végzett a csomagolással.

pelda-kepek-01

Sajnos azonban a tartalommal úgy érzem gondok vannak. A mennyiség a minőség rovására ment. Egyszerűen három oldalban nem lehet bemutatni egy embert. A Másik életemben tökéletesen működött a bántalmazott nők megismertetése, igazán átéreztem és megértettem a szenvedésüket, mert volt elég idő és tér ahhoz, hogy megfelelően átadhassa Zsuzsa a történetüket. Itt csak bele-bele kapott a közéleti személyiségek élettörténetébe, és nemhogy megnyugtatott volna, hogy egy újabb csodás történettel gazdagodtam, inkább csak idegesített, hogy nem ismerhettem meg jobban az adott embert.

pelda-kepek-04

A könyv bőven elbírt volna kétszer ekkora terjedelmet is, hogy tényleg esélyem adódjon arra, hogy minél több információ kiderüljön ezekről az emberekről. Hogy elmondhassák honnan indultak és hogyan jutottak el a csúcsra az életük és/vagy a karrierjük során. Ez a három oldal egy netes cikknél talán elég lett volna, talán ott nem tűnik kevésnek, de könyvben egyszerűen többet várok. Több sztorit, több tartalmat. Ami még bántó, hogy sokszor Bali Sándor portréi sem nyerték el teljes mértékben a tetszésem.

pelda-kepek-03

Értékelés: 6/10

Az alapötletet dicsőítem, és egyben örülök, hogy Demcsák Zsuzsa újra írt, és egy ennyire jó témához nyúlt. Kivitelezés terén a mennyiség a minőség rovására ment, kevesebb alannyal és több sztorival jobban tetszett volna a könyv, de így is örülök, hogy egy kicsit jobban megismerhettem ezt a huszonhét embert, a világukat, a látásmódjukat.

Hogy tetszik a borító? Imádom! Egyszerűen nagyszerű. Egyből odanyúlnék érte a polcon.

Kinek ajánlom elolvasásra? A Demcsák Zsuzsa rajongókon túl azoknak, akik szeretik az emberi történeteket.

DEMCSÁK ZSUZSA – PÉLDA-KÉPEK – BLOGTURNÉ

 • Huszonhét példaértékű életút. Állomások, sorsfordító pillanatok. Sikerek, kudarcok és talpraállások. Tartsatok a Blogturné Klub három bloggerével, és ismerjétek meg velünk Demcsák Zsuzsa és Bali Sándor exkluzív ajándékkönyvét! A turné végén megnyerhetitek az Athenaeum Kiadó által felajánlott nyereménykönyvek egyikét.

  pelda-kepek-turne

 • Az állomásokon megosztunk veletek egy-egy fotót a könyvből. A feladatotok, hogy kitaláljátok, kit örökített meg a képen Bali Sándor, a rafflecopter megfelelő sorába pedig beírjátok, hogy az adott személy milyen területen jeleskedik, mi a hivatása/foglalkozása 🙂

  Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  pelda-kepek-02

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js