Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Két új Twilight regényt is tervez Stephenie Meyer. de egyiket sem Edward nézőpontban!

Stephenie Meyer újdonsága, a Midnight Sun meghódítja a világot, csak Amerikában az első héten 1 millió példányban kelt el, Meyer pedig sorra adja a nyilatkozatokat.

A héten adott két érdekes választ is, ami egyszerre okozhat örömet és boldogságot a Twilight rajongóknak.

Kezdjük a jó hírrel: az írónő elárulta, két új könyvet is szeretne megírni a Twilight világában. Ezekhez már vázlatokat is készített, sőt, az egyikhez már meg is írt egy fejezetet. És mikor olvashatjuk a regényeket? Egyelőre mással akar foglalkozni, illetve azt is mondta, szeretné, ha nem csak a Twilightról ismernék őt az emberek. (Gyanítom ez nehezen fog összejönni). Mindenesetre a Midnight Sunra is éveket vártunk, vélhetően itt sem jövőre kapunk új megjelenést.

És a rossz hír, ami simán lehet, hogy sokatoknak nem is lesz az. A Midnight Sun ugye a Twilight történetének az újramesélése volt, csak Edward szemén át. Szerintem sokan reméltük, hogy legközelebb a New Moon történetét ismerhetjük meg így, annál is inkább, mert ott Bella és Edward sok időt töltött külön.

Meyer viszont elárulta, nyugtalanná tette őt a Midnight Sun és az Edward szemszög, nem érezte kellemesnek a könyv megírását. Ráadásul a New Moon újramesélését rémálomnak érezné a sok depressziós jelenet miatt. Éppen ezért több Edward szemszögű Twilight történet nem várható.

No de akkor kiről, avagy kikről szólhatnának az új Twilight könyvek? A válaszért a múltba kell utaznunk, 2018-ban ugyanis az írónő egy interjúban azt nyilatkozta, hogy szeretne egy Jacob és Renesmee sorozatot írni, amiről még 2018-ban nyilatkozta azt, hogy megvan a koncepció.

Ami engem illet, bár érdekelt volna a többi Twilight kötet is Edward szemén át, de sokkal izgalmasabbnak érezném, ha a többi szereplő kerülne előtérbe, mert Meyer nem csak zseniális világot épített fel, hanem iszonyú erős mellékszereplőket is, akik közül bárkire rámondanám, hogy megérdemelne egy saját történetet.

Jön magyarul az új Twilight regény, a Midnight Sun – Íme minden, amit tudni lehet!


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading