Home Könyvek listák Íme 5 könyvadaptáció, ami egy fanfictionből készült!

Íme 5 könyvadaptáció, ami egy fanfictionből készült!

A fanfiction igencsak népszerű műfaj itthon is, ráadásul egy-egy jól sikerült darabnál a népszerűség határa határ a csillagos ég, vagy éppen egy (mozi)film. Mert bizony vannak olyan fanfictionök is, amikből adaptábió is készült. Íme!

A szürke ötven árnyalata

Bár sokan nem tudják, de bizony A szürke ötven árnyalata eredetileg egy Twilight fanfiction volt, az írónő a netre töltötte fel az fejezeteket, és egy kiadó utána szerződött vele a megjelentetésre. A többi innen már történelem

After – Miután

Napjaink egyik legnagyobb NA sikere Anna Todd nevéhez kötődik. Az írónő eredetileg Wattpadon közölte a Harry Styles/One Direction által ihletett fanfictiönt, és így lett hatalmas népszerűsége végül a vásznakon is. Nemrég be is jelentették, a harmadik és a negyedik könyvből is elkészül a film.

Csontváros

Cassandra Clare kapcsán több cikk is úgy nyilatkozott, hogy a könyvek az eredetileg 2000 és 2006 között publikált Harry Potter fic, a Draco Trilógia alapján készültek, amiben amúgy Draco és Ginny voltak a főhősök. Márpedig hasonlóságok nyilván vannak a HP és az Árnyvadász világ között, így én simán elhiszem, hogy Rowling története adták az ihletet Clare számára.

Pokoli erény

Na ki nem találnátok, hogy melyik regény adta az ihletet Sylvain Reynard számára. Bizony, a Twilight volt itt is az alap, az írónő még a fanfiction.net oldalra publikálta a fejezeteket, a könyvből pedig nemrég a Passionflix készített filmet.

Büszkeség és balítélet meg a zombik

Jane Austen kultikus regényének a zombis átirata 2009-ben jelent meg regényként, és hamar sikere lett, ahogy Elizabeth Bennett zombi-gyilkossá, Mr. Darcy pedig hőssé válik. A filmverzió 2016-ban érkezett, én nagyon nem szerettem.

Filmkritika: Büszkeség és balítélet meg a zombik (2016)