Home Könyves TAG-ek Summertime Madness Könyves Tag: A Kapitóliumtól az Üvegkardig

Summertime Madness Könyves Tag: A Kapitóliumtól az Üvegkardig

Emlékeim szerint a Summertime Madness Book Tag volt az első, amit a Media Addicton már kitöltöttem – akkor így válaszoltam a kérdésekre. Azóta már eltelt két év, itt az idő duplázni, hiszen naná, hogy már más válaszokat adok! Íme!

1. Mutass egy nyárias borítójú könyvet!

Neked adom a napot

A válasz egyértelmű! Jandy Nelson – Neked adom a napot. Perpillanat el sem tudnék képzelni ennél nyáriasabb könyvet, és gyanítom ti sem! 🙂

2. Válassz egy kitalált helyet, ami tökéletes célállomása lenne a nyári vakációdnak!

A Kapitólium. Oké, most talán hülyének néztek, de Suzanne Collins annyira gyönyörűnek írta le Az éhezők viadalában, és hát a filmekben is csodásan nézett ki. Szuper lenne látni, hogy tényleg olyan szép-e.

De az eszem nem ment ám el teljesen, csak a harmadik rész eseményei után mennék el, még ha így le is maradok Katnissről.

3. Éppen a nyári vakációdra mész és a repülőgépen ülsz. Egy olyan könyvet akarsz olvasni, ami egész úton kitart. Melyik regényt választanád?

uvegkard

Ez attól is függ, hogy milyen messzire utazom, nem igaz? De oké, biztosra megyek. Victoria Ayenardtól az Üvegkardot választom, mivel a Vörös királynő zseniális volt, és gyanítom a folytatás is megüti majd a szintet. Legalábbis nagyon remélem!

4. Nyári szomorúság gyötör – melyik vidám könyvvel csalnál mosolyt az arcodra?

geek girl

Holly Smale – Geek Girl! Szerintem ez az egyik legviccesebb könyvsorozat, egyszerűen képtelenség úgy olvasni, hogy ne lenne közben az arcomon ezerwattos vigyor.

5. Éppen a tengerparton ülsz, teljesen egyedül. Melyik kitalált karakter lenne a tengerparti társad?

Hűséges típus vagyok, továbbra is maradjon Max a Lola és a szomszéd srácból. Még mindig csípem a rocker pasit 🙂

6. A fagyizás mellé kell egy fagyos, menő haver is! Melyik kitalált karakter lenne a legjobb barátod?

776037

Természetesen Hangay Mili kisasszony az Ambrózy báró esetei sorozatból. Imádnám az intellektuális humorát, és vicces lenne az is, hogy mit szólna a lány napjainkhoz: a hölgyek ruházatához, a városhoz, a technikai fejlettséghez. De nem tartanám itt sokáig a leányt, gyanítom hiányolná az ő mufurc báróját 🙂