Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Karácsonyi Könyves TAG, avagy könyvajánló az ünnepre hangolva

Már elég rég töltöttem ki Könyves TAG-et, viszont most, hogy ráakadtam erre a karácsonyi TAG-re, és mindjárt itt az ünnep, úgy voltam vele, ezt nem lehet kihagyni. Szóval, íme a kérdések és a válaszok!

1. Várakozás – a karácsony igazi izgalma!
Melyik könyv(ek) megjelenését várod 2019-ben legjobban?

Egyelőre még kevés könyvről tudjuk biztosan, hogy érkezik magyarul idén, de azok közül, amiknél borítékolható a 2019-es megjelenés, legjobban a Gonosz fortélyok sorozat lezáró kötetét várom. Nagyon izgi volt a Lord of Shadows lezárása, kíváncsi leszek Clare hogy csavarja tovább a szálakat.

2. Karácsonyi dalok, énekek
Egy könyv vagy író, aki/ami ha szóba kerül, akkor csak dicshimnuszokat tudsz zengeni róla?

Mondjuk Elle Kennedy, mert neki még egy könyvében sem csalódtam, és remélem nem is fogok.

3. Mézeskalács házak
Melyik könyvnek vagy sorozatnak van a legjobban felépített világa?

Az első gondolatom a Vörös Királynő sorozat volt, mert nekem nagyon tetszik az ottani világ, tele van jó ötletekkel, gondolatokkal az egész.

4. Karácsonyi édességek
Melyik könyvet szeretnéd megkapni karácsonyra?

A HIM – Ez a srác folytatását, az US-t magyarul. Oké, hogy még meg sem jelent magyarul, de a karácsony a csodák ideje, nem igaz? 🙂

5. Gyerták az ablakodban
Melyik könyvtől érzed azt a puha, bolyhos, meleg átölelős érzést?

Jenny Han könyvei számomra ilyenek, leginkább mert annyira cuki az írónő stílusa, hogy egyszerűen jól esik tőle bármit is olvasni.

6. A karácsonyi ének
Kedvenc karácsonyi klasszikusod vagy egy karácsonyi könyv, amit nagyon el akarsz olvasni.

Na ez már megvolt. Bár nem nevezném klasszikusnak, de nagyon érdekelt Jay Ashertől a Micsoda fény!, örülök, hogy el tudtam már olvasni. De ha már klasszikus, nemrég megvolt a Grincs is, na az viszont kevésbé tetszett, mint a film.

7. Karácsonyfa meg a díszek
Melyek a kedvenc karácsonyi borítóid?

Önismétlő leszek: a Micsoda fény! borítóját szeretem a legjobban. Olyan karácsonyi érzésem van tőle, leginkább az égő sor miatt.

8. Karácsony öröme.
Mi a kedvenced a karácsonyban és/vagy melyek a kedvenc karácsonyi emlékeid?

Hú, sok minden! Ilyenkor valahogy még a világ is szebb, az emberek igyekeznek a kedvesebb arcukat elővenni, kivéve amikor a boltban fellöknek, hogy két perccel hamarabb hazaérjenek…

Nagyon szeretem az ünnepben azt, hogy együtt van a család, beszélgetünk, jó a hangulat, a karácsonyi díszeket is imádom, a zenéket is, és úgy mindent, ami karácsony.