Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ez volt a 6 kedvenc természetfeletti/disztópia YA könyvem 2020-ban

Mint minden évben, most is a kedvenc természetfeletti/disztópia YA olvasmányaim listába állítása volt a legnehezebb.

Ránéztem a molyos olvasásaimra, és 10 olyan regényt találtam, amit simán ráraktam volna erre a listára, mert úgy szerettem. Végül ők estek ki, nagy bánatomra: Boszorkányszezon (Sabrina 1.), Az árnypiac kísértetei, Wonder Woman és a Vágymágusok 2.

És mi lett a 6 kedvenc? Íme a listám, ezeket (is!) nagyon ajánlom, akárcsak az éppen lemaradó négy kincset is.

6. Amira Stone – Kitaszítottak (A mágia rabjai 1.)

Szeretem azokat a könyveket, amik meg tudnak lepni. Amik olyan WTF csavarokat szállítanak, hogy csak hebegek-habogok. Ez a könyv a szememben tele volt csavarokkal, dramaturgiai tetőpontokkal. Külön élvezet volt, ahogy az írónő egybefonta a négy karakter útját, rengeteg jó megoldást kaptunk. Szeretem az okosan felépített könyveket és külön jó pont, ha tudok agyalni a köteten. Márpedig itt sikerült, és ez még nagyobb élménnyé tette az olvasást.

5. Sarah J. Maas – Macskanő

A Tüskék és rózsák udvara nem került annyira közel a szívemhez, de hála a Macskanőnek már én is tökéletesen értem, hogy miért szeretik ennyire sokan az írónőt. Selina története zseniális lett, odavoltam a sokrétű karaktereiért, a humoros jelenetekért, az epikus románcokért és a szuper akciókért is.

4. Rojik Tamás – Szárazság

Milyen lesz az életünk 2050-ben Magyarországon? Hogyan alakul át az országunk a globális felmelegedés hatásásra? Nem csak erről festett megdöbbentően jó képet az író, hanem megmutatott két olyan imádnivaló karaktert is, akikről imádtam olvasni. De tény, hogy elsősorban a világépítés adta el a regényt számomra, mert az maga volt a tökéletesség. Csak remélni merem, hogy nem ilyen jövő vár ránk!

3. Cassandra Clare & Wesley Chu – A mágia vörös tekercsei

Annyi év után olyan jó volt végre egy regény, ami Magnusról és Alecről szólt. Időben visszarepültünk A végzet ereklyéi idejébe, és olyan klassz volt újraélni hogyan is erősödött meg a fiatalok szerelme. Az extra kikacsintások pedig, mint Helenék vagy a kötet végén lévő WTF fordulat feltették az i-re a pontot, és simán a dobogó harmadik helyére jutatták Malec párosát.

2. Holly Black – A semmi királynője

Ó, hogy én mennyire imádtam a trilógia szenzációs lezárását. Imádom, hogy Holly Black ennyire erősen ír karakterközpontú történeteket, és mégis az izgalmakon és a cselekményen van a hangsúly. Cardan és Jude pedig talán most volt a legjobb a sorozat során. Kicsit bánom is a búcsút, de remélhetőleg jön még magyarul a kiegészítő kötet Cardannal.

1. Suzanne Collins – Énekesmadarak és kígyók balladája

Annyira nem gondoltam volna, hogy én ezt a könyvet szeretni fogom, de végül alig több, mint huszonnégy óra alatt elolvastam. Minden sora elbűvölt, odaszögezett a lapokhoz. Imádtam átélni az izgalmakat, odavoltam a sok erkölcsi és morális dilemmáért, és Az éhezők viadala után külön jó volt megismerni a másik oldalt is, és átlátni a miérteket. Mindezek után csak reménykedni tudok abban, hogy Collins ír még valamit ebben világában, mert ez a nő egy zseni, és bármivel is rukkol elő, nekem azt biztosan olvasnom kell.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading