Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ez volt a 6 kedvenc természetfeletti/disztópia YA könyvem 2020-ban

Mint minden évben, most is a kedvenc természetfeletti/disztópia YA olvasmányaim listába állítása volt a legnehezebb.

Ránéztem a molyos olvasásaimra, és 10 olyan regényt találtam, amit simán ráraktam volna erre a listára, mert úgy szerettem. Végül ők estek ki, nagy bánatomra: Boszorkányszezon (Sabrina 1.), Az árnypiac kísértetei, Wonder Woman és a Vágymágusok 2.

És mi lett a 6 kedvenc? Íme a listám, ezeket (is!) nagyon ajánlom, akárcsak az éppen lemaradó négy kincset is.

6. Amira Stone – Kitaszítottak (A mágia rabjai 1.)

Szeretem azokat a könyveket, amik meg tudnak lepni. Amik olyan WTF csavarokat szállítanak, hogy csak hebegek-habogok. Ez a könyv a szememben tele volt csavarokkal, dramaturgiai tetőpontokkal. Külön élvezet volt, ahogy az írónő egybefonta a négy karakter útját, rengeteg jó megoldást kaptunk. Szeretem az okosan felépített könyveket és külön jó pont, ha tudok agyalni a köteten. Márpedig itt sikerült, és ez még nagyobb élménnyé tette az olvasást.

5. Sarah J. Maas – Macskanő

A Tüskék és rózsák udvara nem került annyira közel a szívemhez, de hála a Macskanőnek már én is tökéletesen értem, hogy miért szeretik ennyire sokan az írónőt. Selina története zseniális lett, odavoltam a sokrétű karaktereiért, a humoros jelenetekért, az epikus románcokért és a szuper akciókért is.

4. Rojik Tamás – Szárazság

Milyen lesz az életünk 2050-ben Magyarországon? Hogyan alakul át az országunk a globális felmelegedés hatásásra? Nem csak erről festett megdöbbentően jó képet az író, hanem megmutatott két olyan imádnivaló karaktert is, akikről imádtam olvasni. De tény, hogy elsősorban a világépítés adta el a regényt számomra, mert az maga volt a tökéletesség. Csak remélni merem, hogy nem ilyen jövő vár ránk!

3. Cassandra Clare & Wesley Chu – A mágia vörös tekercsei

Annyi év után olyan jó volt végre egy regény, ami Magnusról és Alecről szólt. Időben visszarepültünk A végzet ereklyéi idejébe, és olyan klassz volt újraélni hogyan is erősödött meg a fiatalok szerelme. Az extra kikacsintások pedig, mint Helenék vagy a kötet végén lévő WTF fordulat feltették az i-re a pontot, és simán a dobogó harmadik helyére jutatták Malec párosát.

2. Holly Black – A semmi királynője

Ó, hogy én mennyire imádtam a trilógia szenzációs lezárását. Imádom, hogy Holly Black ennyire erősen ír karakterközpontú történeteket, és mégis az izgalmakon és a cselekményen van a hangsúly. Cardan és Jude pedig talán most volt a legjobb a sorozat során. Kicsit bánom is a búcsút, de remélhetőleg jön még magyarul a kiegészítő kötet Cardannal.

1. Suzanne Collins – Énekesmadarak és kígyók balladája

Annyira nem gondoltam volna, hogy én ezt a könyvet szeretni fogom, de végül alig több, mint huszonnégy óra alatt elolvastam. Minden sora elbűvölt, odaszögezett a lapokhoz. Imádtam átélni az izgalmakat, odavoltam a sok erkölcsi és morális dilemmáért, és Az éhezők viadala után külön jó volt megismerni a másik oldalt is, és átlátni a miérteket. Mindezek után csak reménykedni tudok abban, hogy Collins ír még valamit ebben világában, mert ez a nő egy zseni, és bármivel is rukkol elő, nekem azt biztosan olvasnom kell.