Home Hírek Egy zene imádó srác keresi az útját az új Vörös Pöttyösben

Egy zene imádó srác keresi az útját az új Vörös Pöttyösben

Nagy örömömre érkezik magyarul a Jeff Zentner nagy sikerű, és több díjra jelölt debütáló regénye, a The Serpent King. Magyar címe A kígyókirály lett, Szujer Orsolya fordította.

A megjelenés nagy eséllyel még az év első felében várható. A Goodreadsen 13 ezer csillagozással 4.19-en áll, már csak emiatt is klassz regényre készülök, ráadásul a témája is mindent visz. Az eredeti borító alatt megnézhetiek a könyv fülszövegét.

Jeff Zentner – A kígyókirály

Ha már élni fogsz, tegyél meg fájdalmas, bátor és gyönyörű dolgokat.Dill nem éppen a gimi legnépszerűbb diákja a tennessee-i Forrestville-ben. Miután az apja minden tisztességét elveszítette egy botrányban, ami az egész városukat megrendítette, Dill célponttá vált. Szerencsére két legjobb barátja, a szintén számkivetett Travis és Lydia kiállnak mellette.

Ám ahogy megkezdik a gimnázium utolsó évét, Dill érzi, ahogy a jövője lassan fojtogatni kezdi. Egyedüli mentsvára a zene és a Lydia iránt táplált, titkos érzései – azonban nem elég bátor ahhoz, hogy bármelyiket is megossza a világgal. Számára az érettségi inkább érződik valami végének, mint az élet kezdetének. Azonban még mielőtt elhagyná a középiskolát, valami másnak a végét is fel kell dolgoznia – valamiét, ami alapjaiban fogja megrengetni az életét.

Az elsőkönyves Jeff Zentner letaglózó és időnként kifejezetten vicces rálátást biztosít arra, milyen is felnőni; miközben bensőségesen mutatja be, milyen nehéz is megtalálni valódi önmagunkat a múlt romjai közt.