Home Könyves TAG-ek Könyvajánló – 6 magyar regény, amit lehetetlen elfeledni

Könyvajánló – 6 magyar regény, amit lehetetlen elfeledni

A Prológus csapata mindig zseniális Book Tageket állít össze, a legutóbbinak pedig, ami a Magyarosan pirítva címet kapta, egyszerűen nem tudtam ellenállni 🙂

Egyetlen szabályt állított fel a Prológus: csak magyar szerzők műveit lehet jelölni. Essünk is neki, a Prológusosok válaszait ide kattintva nézhetitek meg.

Karikás ostor: Egy könyv, amely felkorbácsolta a lelked, indulataid, esetleg vágyaid:

No, itt rögtön a Napsötét jutott eszembe. Szerettem a könyvet, kétszer is elolvastam (igaz, először kéziratként). Nagyon érdekes a története, és nem csak azért, mert nemtelenek a szereplői.

A világteremtés áll a középpontban, és a negatív karakterek vannak főszereplői rangba emelve. De ami miatt igazán különleges, egy romantikus kapcsolat két gonosz, Vrudla és Agrodé között, akik amúgy leírás alapján pasik, én legalábbis annak láttam őket.

No és ami a felkorbácsolás részt illeti: Agrodé nagyon sok érzelmet és olykor indulatot gerjesztett bennem, hol kedveltem, de a legtöbbször nem. Vrudlát viszont egyenesen imádtam, az egyik legjobb főszereplő, akiről valaha olvastam. (És maga a könyv is zseniális, nagyon tudom ajánlani).

Mákos guba: Ettől a könyvtől te is begubóztál:

Bessenyei Gábor A jövő harcosai sorozata. Egyszerűen brutálisan jó ez a könyvsorozat. A történet három gyerekről szól, akik napjainkban élnek, de visszautaznak az ókori Görögországba, és meg kell menteniük párszor a világot.

A könyveket egyszerűen lehetetlen letenni, mert az ember kezéhez nőnek. Három (később négy) nézőpontos a sztori, és mindegyik fejezet végén durva függővég van, aztán váltunk egy másik karakterre, én meg a körmömet rágom olvasás közben, hogy most akkor kivel mi lesz. Már csak ezért is nehéz letenni.

Krumplicukor: Egy könyv, amit mindenki szidott, te meg imádtad:

A válasz egyértelműen Szepesi Niki első könyve. (A második nem, az gyengus lett). De az elsőt én nagyon szerettem, hiába szidta körülöttem mindenki.

Igen, tudom, az Én, a szexmániás sem volt tökéletes, nagyon bulváros lett, de a mögöttes gondolatait szerettem. Azt, hogy bátran felvállalta, egy nő is odalehet a szexért, egy nő is viselkedhet úgy, mint egy férfi.

De amit a legjobban szerettem benne, hogy elkalauzolt a sport, az úszás kulisszái mögé, és olyan dolgokat mesélt, amiket sosem tudhattunk meg. És ne feledjük, a lavinát Szepesi könyve indította el, utána állt ki a nyilvánosság elé más úszó is, hogy beszéljen a létező problémákról.

Édes Anna: Egy magyar könyv, ami után legszívesebben mind a 10 ujjadat megnyaltad volna, annyira tetszett:

Azt hiszem nem árulok el nagy titkot, párszor már el is mondtam a blogon. Az én legnagyobb kedvencem Róbert Katalintól a Szívből, színből, igazán.

A történet egy különleges szerelmi háromszögre épül: két testvér szeret bele ugyanabba a fiúba, és a testvérpár egyik tagja fiú.

Már sok LMBT könyvet elolvastam a Szívből, színből, igazán óta, de egyik sem volt annyira tökéletes, mint Róbert Kataliné.

Pálinka: Betegség ellen a legjobb gyógyír:

Az egyértelműen a röhögés, márpedig én a legtöbbet Bódis Kriszta könyvén nevettem. A Carlo Párizsban főszereplője egy roma kisfiú, aki másra se vágyik, csakhogy kitörjön a nyomorból és híres focista legyen.

A történet egy cigánytelepen játszódik, és bár adott a könyvben a nyomor, de a fókusz a poénokon van. És bakker, olyan vicces ez a könyv, hogy hihetetlen! Megjelenik benne az ízes beszéd, a kreatív és vicces káromkodások, no és olyan szerethető szereplők, akiknek minden szava kincs.

Rákóczi túrós: Rákóczi? A túrósat! Egy könyv, ami becsapott, mert nagyon mást kaptál, mint amire számítottál:

Ó, nekem ez egyértelműen a Leányrablás Budapesten volt. A krimi, meg a múlt század miatt unalmas és lassú könyvre számítottam. És eleve el se akartam olvasni.

A sztori az volt, hogy Katona Ildikó megkérdezte a Blogturnésokat, van-e kedvünk turnézni a könyvvel. Én meg úgy voltam vele, hogy jó, akkor beleolvasok, és itt ragadtam, teljesen megszerettem a sorozatot.

Viszont csak a fülszöveg, és a krimi jelző miatt nagy eséllyel nem olvastam volna el, ha “nincs egy kis noszogatás“. Úgyhogy, az ilyen “becsapás”-nak én csak örülni tudok! 🙂