Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Szikrázó Malibu: Íme 7 kedvcsináló idézet Taylor Jenkis Reid könyvéhez

A Könyvfesztiválra jelent meg Taylor Jenkins Reid új kötete, a Szikrázó Malibu. Alább hoztam is nektek 7 idézetet a könyvből, hogy az Evelyn Hugo hét férje után az író ehhez a kötetéhez is megjöjjön a kedvetek 🙂 Íme!

1

„Az 1983-as malibui tűzvész nem a száraz dombokról indult, hanem a partról.
Pontosabban a Cliffside Drive 28150-es szám alól, Nina Riva otthonából, augusztus 28-án, vasárnap hajnalban, Los Angeles történelmének egyik legnevezetesebb partijáról.
Az évente megrendezésre kerülő buli úgy éjfél körülre teljesen elvadult.
Reggel hét órára Malibu partszakasza lángokban állt.
Mert ahogy Malibu természetéhez hozzátartoznak a lángok, úgy volt jellemző valakire a pusztítás, és az, hogy utána egyszerűen elsétáljon a helyszínről.”

2

„Családunk történelme történetekből áll. Legendákból, amiket a felmenőinkről alkotunk, hogy ezáltal értelmezni tudjuk önmagunkat.
June és Mick Riva története a legidősebb gyerekük, Nina számára tragédiának tűnt. Első fiuknak, Jaynek, tévedések vígjátékának. Második fiuk, Hud számára eredettörténet volt. A család legkisebbjének, Kitnek pedig rejtély. Micknek csupán egy fejezet az emlékirataiban.
June viszont mindig is romantikus történetként tekintett rá.”

3

„Tarine Greg ölében ült, arcát a nyakába fúrta, miközben a férfi tovább bömböltette a zenét. Amikor elfordította a fejét, egyértelműen Vaughn Donovant látta, aki leemelte a falról a Lichtensteint, és… levizelte.
Úgy érezte, ez a buli kezd talán egy kicsit túlságosan is elszabadulni.”

4

„A családi történetek ismétlődnek, gondolta Nina. Eltűnődött, vajon érdemes-e megpróbálnia menekülnie előle.
Talán a szüleink élete a sorsunkba van vésve. Talán nincs is más sors, csak a késztetés, hogy újraéljük a hibáikat. Bármennyire is próbálkozunk, sosem leszünk képesek dacolni az ereinkben csörgedező vérrel.
Vagy…
Vagy valójában a születésünk pillanatától kezdve szabadok vagyunk. Talán minden tettünkért mi felelünk.”

5

„– Valóban kopaszodik – mondta Nina. – Ami rendben is lett volna, ha észreveszi. De fogalma sem volt róla! Pont a feje tetején volt a kopasz folt, és aztán felvette hozzá azokat a szemellenzőket…
– Azoktól még kopaszabbnak tűnt – közölte Jay őszintén. – Miért hagytad, hogy felvegye őket?
– Nem tudtam, hogy mondjam meg neki, hogy kopaszodik!
Kit a fejét csóválta.
– Ez kegyetlen. Hagytad, hogy bagelszerű hajjal sétáljon ki a házból, és úgy jelenjen meg az országos csatornákon.”

6

„Persze, elképzelhető, hogy a szomszéd már játszott pár filmben, de Malibu ugyanolyan lakóhely volt, mint bármelyik másik. Az emberek itt is ugyanúgy mostak fogat, odaégették a vacsorát és intézték a dolgaikat, csak épp a Csendes-óceánra nyíló kilátással.”

7

„Aztán egy csomó reklám: Chevy Malibu, Malibu kókuszos rum és Malibu Musk testpermet. Nina már vagy milliomodik alkalommal tűnődött el azon, vajon a világ többi része miért úgy gondol erre a városra, mint valamilyen egzotikus, természetfelettien divatos, napfényben úszó, utópisztikus helyre.”

 • Taylor Jenkins Reid nevét nem sok embernek kell bemutatnunk. Miután a világ többi részét letarolta a könyveivel, megérkezett Magyarországra is, ahol hasonló sikereket ért el. Az Evelyn Hugo hét férje és a Daisy Jones & The Six után ezúttal a Szikrázó Malibu című könyvét olvashatjuk magyarul, szeptember 26-tól, a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, mit gondolunk a történetről!

 • A játékunkban ezúttal nem másra, mint a szerzőre fókuszálunk. Az állomásokon felteszünk egy-egy kérdést a szerzővel kapcsolatban, melyre nektek meg kell találnotok a helyes választ.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  Mi a címe Taylor Jenkins Reid első könyvének?

  a Rafflecopter giveaway

 • 09.23. Readinspo
  09.25. Readinspo (extra)
  09.27. Sorok Között
  09.29. Pandalány olvas