Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Nicholas Sparks – Szerelmünk lapjai

Bevallom, azon kevés ember közé tartozom, aki nem látta még A szerelmünk lapjai filmet. A nagy hype miatt pár éve elkezdtem amúgy, de tíz perc után eluntam és hagytam is a fenébe. Most viszont lehetőségem nyílt elolvasni a könyvet, és tombolt bennem a kíváncsiság: mégis, mi a plusz ebben a történetben? Miért olyan népszerű? Mivel csak 190 oldal, úgy döntöttem, elolvasom.

Most, hogy már ismerem, teljesen megértem, hogy miért is szeretik annyian A szerelmünk lapjait. Mert bár egyszerű a története, de a kor amiben játszódik, a szereplők személyisége és a lapokról zizegő kémia a két főhős között tényleg eladja az amúgy klisés sztorit.

Mert logikusan belegondolva nem történik itt sok minden. Tiniként Noah és Allie együtt járt egy nyáron, őrülten szerelmesek lettek egymásba, de aztán a lány elhagyta a falut, a srác levelei nem értek célba. Most már harminc évesek, a lány meglátogatja a srácot, de hoppácska, vőlegénye van. Oké, a keretes szerkezet azért egyedi, hiszen azért szépen kiderülnek belőle a dolgok.

Ez a könyv tényleg nem a fordulatai miatt szerethető, mert igazából teljesen kiszámítható mederben folyik a történet. Sparks stílusa viszont nagyon megkapó, és emiatt nehéz is letenni a könyv. Gyönyörűen ír a természetről, még az olyan egyszerű dolgot is, mint a pecázás, elképesztő szépséggel tár az olvasó elé. Külön tetszett, hogy milyen ügyesen írja le az emberek jellemét, annyira emberközelivé teszi a karaktereket, hogy nehéz nem magunkra ismerni bennük, legalább pár jellemvonásban.

A sztorit mégis Noah adja el leginkább. Ő az egyik legcsodálatosabb könyves álompasi akivel valaha dolgom volt. Kedves, érzékeny, egek, verseket olvas és szaval! Emellett izmos, gyönyörű a szeme, mindig tudja mit kell mondani, és egyszerre tud szégyenlős és flörtölősen rámenős lenni. Szerintem kevés az olyan férfiak iránt érdeklődő személy aki nemet mondana neki – és már innen látni, hogy Ryan Gosling tökéletes választás volt a szerepére. Egyszerűen Noah eszményi képe mindent visz.

És persze, Allie is szimpatikus, lehetetlen nem drukkolni a szerelmükért, de itt számomra tényleg Noah volt a lényeg, és gyanítom olvasók millió vannak így ezzel. Plusz tegyük hozzá, itt tényleg gyönyörűen van bemutatva a mindent elsöprő, lángoló szerelem, ami egy életen át tart. És erről egyszerűen jó olvasni, mert ki ne vágyna hasonlóra a saját életében? De azért azt ki kell emelni, hogy Allie tényleg szerethető karakter, aki bár követ el hibákat, mégis, képes olyan kemény döntéseket is meghozni, amit szerintem nagyon sokan nem mernek megtenni.

Viszont bármenyire is gyönyörűen volt megírva a könyv, és hiába volt tele pozitívummal, néha mégis lassúnak éreztem és vontatottnak. Kevés dolog történt, inkább az érzelmeken és a hangulaton volt a hangsúly, de én máshoz szoktam, a mozgalmasabb romantikus történeteket szerettem, így néhol bizony unatkoztam. A szépség átjött, csak az izgalmak nem. Talán azért is éreztem így, mert nagyon nem én vagyok a célcsoport.

Értékelés: 8/10

A Szerelmünk lapjai tényleg olyan különleges és szerethető, mint amilyen a híre volt. Nicholas Sparks remekül ért a karakterábrázoláshoz, a természet bemutatásához és a romantikát is gyönyörűen adja vissza. Külön tetszett ahogy keretbe foglalta a történetet, az utolsó oldalakon majdnem eltörött a mécses. Ezzel együtt nem tudom maximálisan csillagozni a történetet, mert nekem picit unalmas volt itt-ott.

Hogy tetszik a borító? Gyönyörű! Imádom a filmes borítókat, ez pedig különösen szép lett, és jól visszaadja a könyv érzéki oldalának a hangulatát is.

Kinek ajánlom elolvasásra? A romantikus könyvek rajongóinak mindneképpen.

A SZERELMÜNK LAPJAI – BLOGTURNÉ

 • A General Press Kiadó meghívására Nicholas Sparks októberben hazánkba látogat. A romantikus kötetetek egyik legnépszerűbb szerzőjével az olvasók október 18-án és 19-én személyesen is találkozhatnak Budapesten! A Blogturné Klub négy bloggere egy rendhagyó Sparks-turnéval készül az író érkezésére, s egy hat állomásos turné keretében öt történettel is megismerkedhettek, illetve érdekességeket tudhattok meg Nicholas Sparks könyveinek adaptációiról is. Ha a turnéval tartotok, s Fortuna rátok mosolyog, Tiétek lehet a Szerencsecsillag egy példánya a Kiadó felajánlásában!

 • Hány történetet olvastatok eddig Nicholas Sparkstól? Teszteljük! A turnéhoz tartozó nyereményjátékban a szerző más-más könyvének fülszövegéből találtok rövid részletet minden állomáson. A feladat, hogy a részletből felismerjétek, melyik regényről van szó, s a helyes választ a Rafflecopter megfelelő sorába írjátok be. Jó játékot!

  Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

  Adrienne Willis lányának egy nap váratlanul meghal a férje. A fiatalasszony a tragédiától megrendülve, magába zárkózva éli életét. Édesanyja, aki tizenéves kora óta egyedül nevelte őt két testvérével együtt, elérkezettnek látja az időt, hogy megossza vele életének legfelkavaróbb élményét: egy olyan szerelem történetét, mely azóta is bearanyozza életét. Felidézi lányának azokat a fájdalmas emlékképeket, amikor férje elhagyta egy fiatalabb nőért, és ő összetört élete elől menekülve egy kis tengerparti városba, Rodanthe-ba érkezett.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 10. 14. – Szembetűnő
  10. 15. – Dreamworld
  10. 16. – Betonka szerint a világ…
  10. 17. – Sorok között
  10. 18. – Szembetűnő
  10. 19. – Szembetűnő