Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Íme A sebhelyes cár duológia nemzetközi borítói!

Már magyarul is megjelent Nyikolaj Lancov első története, A sebhelyes cár, ráadásul még éldekorált kiadást is kaptunk.

Mi magyarul szokás szerint az eredeti borítóval kaptuk meg a kötetet, és jó eséllyel ez a duológiát is lezáró második kötet esetén is így történik majd. De mi a helyzet a többi országgal? Máshol milyen eltérő borítóval jelentek meg a könyvek? Ezzel a gyűjtéssel ennek jártam utána.

Afféle spoileres infóként elárulom, hogy most egész szép borítókat találtam, egy helyen sem éreztem azt, hogy igazán rosszul jártak volna az olvasók.

Illumicrate kiadás

A duológia ezekkel a különleges borítókkal is megjelent az Illumicrate könyves meglepetésdoboz kiadásában. Védőborító is volt rajtuk, azok ugyanúgy néznek ki, mint az eredeti borítók, így azokat nem is mutatom külön. Ezeken a borítókon legjobban a mintákat és a színvilágot szeretem, nem is hittem, hogy ilyen jól mutat együtt a szürke és a vörös.

Paperback kiadás (eredeti)

Amerikában a kemény táblás kiadás után mindig megjelenik a papír kiadás is, ami olcsóbb és kisebb az eredetinél. A borítót itt kicsit átszabták, és azt kell mondjam, ez nekem még jobban is tetszik az eredetinél. Különösen az első résznél mutat jól, hogy a sok aranyozást megtörték egy kis erős színnel.

Szerb kiadás

Bár egymás mellett nem mutatnak olyan jól, de érdekes lett ez a kiadás is. Gyanítom élőben kelnek igazán életre, különösen ha dombornyomással készültek. Az ötleteket is a címkiírást egyébként nagyon szeretem, tényleg csak a második kötet csalódás az első rész vibráló színei után (imádom a kék és a sárga árnyalatait együtt)

Dán kiadás

Wow! Azt kell mondjam kifejezetten tetszik mindkét borító. Megmaradt az eredeti stílusa és motívumai, de jelentősen egyszerűbb és letisztultabb lett, és jól kiemelkednek rajta a motívumok. Az a nagy Netflix pecsét mondjuk gyanítom fájt a dán könyvmoly társainknak, de hé, a könyvmoly-lét sajnos ezzel együtt jár.

A sebhelyes cár blogturné

 • A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Leigh Bardugo King of Scars – A sebhelyes cár című regénye. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Nyikolaj Lancov legújabb titkokkal és kihívásokkal teli kalandjait, melyben immár cárként kell helytállnia.
  Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.

 • Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a grisha rendeket. Minden állomáson találtok egy kérdést, pontosabban egy “mesterséget”, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni, hogy az adott képesség/mesterség melyik grisha rendbe tartozik (mind a két megnevezést elfogadjuk, pl.: Étherálok vagy Az Idézők Rendje).

  Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

  Melyik rendbe tartoznak a Pokolhívók?

  a Rafflecopter giveaway

 • 01/11 Hagyjatok! Olvasok! – Fanartok
  01/13 Sorok Között
  01/14 Sorok Között – Borítók
  01/15 Kelly és Lupi olvas
  01/17 Readinspo
  01/19 Kelly és Lupi olvas – Interjúfordítás
  01/21 Hagyjatok! Olvasok!
  01/23 Dreamworld – Idézetek
  01/25 Dreamworld