Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Borítómustra: Íme az új Vörös Pöttyös, a The Nowhere Girls nemzetközi borítói

Amy Reed sikerkönyve, a The Nowhere Girls a napokban jelent meg nálunk. A ragyogóan megírt, és fontos üzenetet közvetítő regény már a világ számos országában elérhető, de nem mindenhol maradt meg az eredeti borító. Nézzétek csak, ilyen borítókkal jelent meg másutt a könyv!

A MAGYAR

A Könyvmolyképző Kiadó ez esetben is átvette az eredeti borítót, amivel anno Amerikában kijött a regény. Csupán pár apró változtatás van: a szerző neve, és bekerült az ajánló, no meg a VP-logó. Örülök, hogy nálunk maradt ez a borító, szerintem ez a legszebb.

ANGOL #1

Angol nyelvterületen érkezett ez az ötletes rózsaszín hátterű borító is, aminek imádom a betűtípusát. Baromi ötletes a nő-jele is, ugyanis két női kéz összefonódása látható, jelképezve az összefogás erejét. Ötletességből mindenképpen jeles, de nem lettem a kivitelezéstől szerelmes.

ANGOL #2

Ez a borító nekem már túlságosan komoly, abszolút nincs tőle YA-érzésem. A fehér, a rózsaszín és a fekete színek jók együtt, érdekes az is, ahogy a címet eltakarják. Szóval profin van összerakva, tényleg, csak valahogy kapufa nekem az egész.

FRANCIA

A franciák voltak a legegyedibbek, ugyanis ők a lányokat helyezték el a borítóra, és a felemelt ököl jeli a legegyértelműbben, hogy már elegük van a főhősöknek. A koncepció még érdekes lenne, de se a színek, se a képek, se a betűtípus nem tetszik. Részemről ez nagyon félrement.

SPANYOL

Fogták az eredeti virágos koncepciót, és azt próbálták lemásolni, a végeredmény pedig már-már komikusan gyenge, nekem legalábbis nagyon nemjön be az, amit látok. Ez még annál is gyengébb, mint amikor a piacokon megtaláljuk a híres márkák kópiáit…

* Elolvasnád? Szerezd be a kiadótól kedvezménnyel! *

 • Végre magyarul is megjelent a The Nowhere Girls, az úttörő feminista YA regény, amiből az Amazon tervez tv-sorozatot készíteni.

  Az extra állomásokkal tarkított turnén a Blogturné Klub tagjai mesélnek a regényről, és ha szerencséd van, meg is nyerheted a könyv egy példányát.

 • A The Nowhere Girls az egyik legszerethetőbb YA-feminista regény. Viszont szerencsére sok más, hasonlóan jó könyv is megjelent már magyarul.

  A feladatotok a következő: ismerjétek fel, hogy melyik YA-feminista kötetből idézünk, és írjátok be a címet a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

  „Nem tudom, mit tartogat számomra a jövő. De mától kezdve ismét a jelenben szeretnék létezni. Úgyhogy előbújok és az a személy leszek ismét, akit olyan jól ismertek és utáltok.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 05.13. – Sorok Között
  05.15. – Könyvvilág
  05.17. – Sorok Között extra állomás
  05.19. – Hagyjatok! Olvasok! blog extra állomás
  05.21. – Hagyjatok! Olvasok! blog