Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

5 karácsonyi film, amit érdemes megnézned az ünnep előtt

Nemsokára itt az év legszebb ünnepe, a karácsony, amire tökéletes ráhangolódás, ha karácsonyi filmeket nézünk. Nem tudod mit válassz? Nézz szét az sfilm.hu oldalán, írd be a „karácsony” szót a keresőbe, és megannyi néznivaló vár rád. Pár kedvencem én is kigyűjtöttem.

Múlt karácsony

Ez az egyik legkülönlegesebb karácsonyi film, amit valaha láttam. Az a típus, amit az ember soha nem felejt el, és amit újra is akar nézni, az egyik csavar miatt. Ráadásul olyan csodás színészek szerepelnek benne, mint Emilia Clarke (Trónok harca), Henry Golding (Kőgazdag ázsiaiak) és Emma Thompson (Minden jót, Leo Grande). Kétségkívül ez az elmúl évek egyik legjobbja!

Leírás: Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként – ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés. Tom túl szép, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített. Miközben London átalakul az év legcsodálatosabb időszakában, ennek a két fiatalnak csak nem akar összejönni semmi. Ám néha hagyni kell, hogy a hó ahogy esik, úgy puffanjon, néha a szívedre kell hallgatnod… és kell, hogy legyen hited.

Klaus – A karácsony titkos története

A Netflix édes meséje, amiben elmesélik, hogyan is született meg a karácsony, amit mind ismerünk. Nagyon szívet melengető volt a film, sokszor csal mosolyt az ember arcára, miközben megmutatja, hogy mi is az igazi szeretet. Ráadásul ez tipikusan az a film, amit egyszerre élvezhet az egész család. Magával ragadó!

Leírás: Egy önző postás és egy zárkózott játékkészítő meghökkentő barátsága örömet hoz a hideg, sötét városba, amelynek szörnyen nagy szüksége van rá.

A karácsony bűvöletében

Történelmi jelentőségű ez a film a Hallmark történetében, ugyanis ez volt az első olyan karácsonyi film, amiben főbb szerepben volt látható LMBTQ karakter. A sztori egyébként két testvérről szól, akik hazalátogatnak a párjaikkal karácsonyra, és olyan imádott színészek szerepelnek benne, mint Robert Buckley (One Tree Hill) vagy Jonathan Bennett (Bajos csajok).

Leírás: Phylis és Bill szeretne új színt vinni az életébe, és hazahívja fiait, hogy még egyszer karácsonyi díszbe öltöztessék a szülői házat. Azt nem árulják el, hogy el akarják adni a házat, és utazgatni. A két fiúnak is megvannak a maga gondjai, a színész sikeres sorozatát leállítják, a másik fiúnak pedig már kétszer elutasították az adoptálási kérelmét.

Izzó karácsony

Egy újabb LMBTQ film, ami tavaly került bemutatásra. Ez egy tipikus sztori, amiben a nagyvárosi ügyvéd tér haza vidékre, ahol megismer valakit, és rádöbben, mennyire hiányzott neki a vidék és a család. Itt a lényeg kétségkívül az volt, hogy meleg párral láthatjuk ezt az imádott, klisés de annál édesebb történetet, a túlbuzgó anya szerepében pedig A Dadus egykori sztárja, Fran Drescher igazi telitalálat volt.

Leírás: Hugo, a New York-i ügyvéd karácsonyra hazautazik Milwaukee-ba legjobb barátnőjével, Madelynel. Édesanyja, Kate ennek örömére azonnal összeállít egy listát a ház körüli munkákról és karácsonyi feladatokról. A sok tennivaló közepette Hugo összefut Patrick-al, akibe titkon szerelmes volt a középiskolai évek alatt. Kate mesterkedésének köszönhetően Hugo és Patrick egyre közelebb kerülnek egymáshoz, azonban Hugó kap egy váratlan hívást főnökétől, ami nehéz döntés elé állítja.

Karácsony kis szépséghibával

Ezt a filmet nem ismerik túl sokan, nekem viszont maradandó emlék volt, ugyanis megmutatta azt, hogy mi is az igazi boldogság, és az bizony nem a pénzben, hanem a szeretetben keresendő. A film főszerepében ráadásul Bailee Madison (Pretty Little Liars: Original Sin) látható, aki brillírozott benne.

Leírás: Joy megpróbál segíteni az apjának, Bobnak, hogy egyben tartsa a családot az anyja halála után. Bár csak 15 éves, egyfajta anyapótlék próbál lenni két testvére számára. Minden nap, amikor átnéz az utcán, Wellmanék tökéletes házát és családját látja. Egy furcsa baleset után Joy arra ébred, hogy ő is a Wellman családhoz tartozik, egy új anyával, apával és testvérrel. Úgy tűnik, az élete jobb lett, míg Bobé és a régi testvérei rosszra fordult. Idővel azonban hiányozni kezd neki a régi élete.