Home Könyvkritika Könyvkritika: Sarina Bowen – Bittersweet: Keserédes

Könyvkritika: Sarina Bowen – Bittersweet: Keserédes

Az Elle Kennedy-vel közösen írt HIM – Ez a srác volt a kedvenc könyvem 2018-ban, így nagyon kíváncsi voltam, hogy Sarina szólóban “mire képes“. Hát srácok, abszolút nem kellett csalódnom. A Bittersweet egy tűzforró második esély románc, két imádnivaló főszereplővel, és amolyan hétköznapi, mégis érdekes problémákkal.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen a könyvet! *

Audrey és Griffin még az egyetemen gabalyodtak össze egy forró éjszakára, de azon túl sok minden nem történt köztük, noha a fiú szerelmes volt a lányba. Évekkel később Griffin már a család farmját vezeti, és tele van felelősséggel, eközben pedig Audrey otthagyta az egyetemet, rátalált a főzésre, mint szerelemre, és a közös munka hozza őket ismét össze. Ráadásul nem is akárhogy…

Na de mielőtt erre kitérnék, gyerekek, beleszerettem a helyszínbe , pedig ettől tartottam a legjobban. Mármint oké, farm, szexi, félmeztelen farmerek, ez megvolt a lelki szemeim előtt, de hogy mit hoz ki ebből Bowen, na az volt bennem a fő kérdés. Hát, abszolút nem kellett volna aggódjak. A kisvárosi/farmos feeling ezerrel átjött, imádtam a helyszínt, a hangulatot, a gyönyörű tájak leírását. És az írónő akkora zseni volt, hogy még a farkmok problémáját, vagy akár az alma/bor tenyésztés mechanikáját is baromi érdekessé tudta tenni. Nem is akárhogyan!

No de tény, hogy a főszereplők is teljesen levettek a lábamról. Audreyt nagyon szerettem, hiszen egy magabiztos, talpraesett, erős lány, aki keményen megküzd az álmaiért, ezért pedig tudtam őt tisztelni. Külön imádtam nála azt a vonalat, hogy mi mindent adunk fel az álmainkért és vajon megéri-e. Hogy idővel változhatnak-e a vágyaink, a terveink, és hajlandóak vagyunk-e mindezt felismerni, vagy görcsösen ragaszkodni az eredeti elképzeléshez.

Audrey és a főzés nálam mindent vitt. Olyan jó volt ez a magabiztosság, ami körüllengte őt, és ahogyan Bowen a főzésről írt, az is frenetikus lett. Az étkezős jelenetek is zseniálisak lettek, jókat röhögtem, amikor Griffint is levette a lábáról a lány főztje. Audrey és az édesanyja kapcsolata is egy szuper fénypontja volt a könyvnek. Érdekes volt látni, hogy az a típusú kemény, eredményközpontú nevelés milyen hatással lehet az anya-lánya kapcsolatra, vagy éppen hogyan nehezítheti meg igazán a felnövést. Szerettem kettejük történetének az alakulását, és persze azt is, ahogy Audrey végül rátalált a hangjára.

Ó, szegény Griffin! A szívem szakadt meg azért a srácért. Otthagyni az álmaid, a profi foci világát, és farmernek állni, hogy az apád halála után a családi farm ne menjen tönkre, na az brutál lehetett. Annyira sajnáltam őt, de egyben csodáltam is, hogy milyen ügyesen helyt áll a farmos létben, imádtam, hogy ennyire szereti a családját és ilyen nagy, gondoskodó szíve van. Külön tetszett az a vonal, hogy elnyomja a saját vágyait, mindent mások igényei elé helyez, mert így tudott igazán jól működni a karakterfejlődés.

A két főhős kapcsolatának az alakulása nagyon tetszett. Már az elején brutál jó köztük a kémia, Griffin morcos, néhol szűkszavú énje tök jól ütközött a cserfes, nagyszájú Audrey jellemével, a vitáik pedig parázslóan jók lettek. Bowen erotikus leírásai se semmik, iszonyat szexi jeleneteket kaptunk, nagyon érzékien írta le a főhősök együttléteit. A kapcsolatukban jelentkező akadályok, a buktatók, a nehézségek, nekem mind átjöttek, úgy éreztem dramaturgiailag nagyon a helyén van a regény, az írónő patent módon rakta össze az egészet.

A Shipley családról nem ejtettem még szót, márpedig imádtam őket! Egy nagy családot képzeljetek el közös étkezésekkel, akik szeretik egymást, de azért a szájuk is nagy. Naná, hogy ütött az egész, simán megértettem Audrey-t, hogy miért szeretett bele olyan hamar ebbe a családba.Különösen az anya karakterébe, aki olyan szerethetően lett megalkotva, hogy lazán felkerült a kedvenc könyves anyukáim listájára, hiszen odaadó, gondoskodó nő volt, akinek azért megvolt a maga humoros oldala, ráadásul olyan édes volt mindenkivel.

Ráadásul a mellékszereplők is jól lettek felvezetve. Mert ez a kötet ugyan egy teljesen lezárt, stand alone sztoriként is felfogható regény, a folytatásban már a börtönből a farmra érkezett munkás, a tetkós Jude lesz a főhős, a srácot pedig iszonyúan megszerettem, kíváncsian várom a saját történetét. Bár, talán jobban várom a harmadik részt, ahol a másik farmon élő munkás, Zachariah a főszereplő, aki iszonyat cuki srác, aki zavarba jön a szex említésétől is, ami nem meglepő, mert szegénykém egy szektából szabadult 🙁

Értékelés: 10/10

Letehetetlen volt ez a könyv, Bowen pörgős stílusa vitt előre. Szerettem a karaktereit, a helyszínt, az egész feelinget, a romantikus-erotikus rész is zseniális lett. Bowen számomra bőven bebizonyította, hogy Elle Kennedy nélkül is képes tökéletes regényt írni 🙂

Hogy tetszik a borító? Bevallom, annyira nem vagyok oda érte, ez a pasi valahogy túl izmosnak tűnik, de tény, hogy hasonlít a leírásra a könyvből. Mindenesetre a körítés nagyon eredeti.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted azokat a romantikus regényeket, amik hatnak a lelkedre és a szívedre, ráadásul meg is nevettetnek akkor ez a te könyved 🙂

BITTERSWEET – BLOGTURNÉ

 • Az Elle Kennedy-vel közösen írt könyve után (Ez a srác) Sarina Bowen saját történettel, egy sorozat indítókötetével mutatkozik be a magyar olvasóknak, mely a romantika mellett a vermonti farmerek életébe is betekintést nyújt.
  Kövesd blogturnénkat, s amennyiben helyesen válaszolsz feladványunkra, a tiéd lehet a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyike.

 • A történet főhőse egy almafarm élén áll és szívügye az almabor készítése, ezért játékunkkal is a probléma gyökerét célozzuk meg.
  A turné minden állomásán egy-egy ismert ital összetevőit találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok mi készül a felsorolt alapanyagokból.

  Figyelem, beírt válaszokon nem áll módunkban javítani! A kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!

  égetett szesz, fehér ürömfű, ánizs, római kömény + más fűszernövények

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 11.28. – Betonka szerint a világ…
  11.30. – Angelika blogja
  12.02. – Hagyjatok! Olvasok! (extra)
  12.04. – Sorok között
  12.06. – Hagyjatok! Olvasok!
  12.08. – Könyvvilág