Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ismerd meg a Vörös Pöttyös Szállj a dallal! duológia főszereplőit!

 

Ma három éve, hogy megjelent a Szállj a dallal duológiám első kötete, a Mikrofonpróba. Többek között ennek az örömére írtam egy rövid ismertetőt a könyvek öt főszereplőjéről. A bejegyzések eredetileg a szerzői oldalamra kerültek ki, most egy összesítést tekinthettek meg. Íme!

HANNA

– Nemcsak, hogy könyvmoly, hanem könyves blogger is! Imádtam erről a szálról írni, hiszen nekem is van blogom.

– A szülei sajnos elhunytak, így a lányról a bátyja gondoskodik. A sztori elején érkeznek meg Balassagyarmatra, ahol egy koleszba költöznek be, itt ismeri meg Hanna a többi karaktert.

– Hanna révén bemutat a történet egy különös barátságot, amit a távolság szakít szét. Ezt a szálat is nagyon szerettem, mert ritkán olvasok egy barátság megszakadásáról, pedig ez az életünk egyik automatikus része.

– Hanna tehetséges énekes is, régen énekkaros volt, így naná, hogy beleveti magát az énekműsorba, hogy megmentsék a koleszt. És srácok! Hát én úgy imádtam minden éneklős jelenetet megírni, vagy éppen kiválogatni a dalokat, amik nem véletlenül kerültek ám be a sztoriba, a dalszövegre is mindig figyeltem.

– És mi a helyzet a románccal? Itt van Máté, a helyes, de nagyszájú srác, aki nagyon lassan mutatja meg neki a valódi érzéseit, és Patrik, a könyvmoly fiú, akiről Hanna mindig is álmodott…

MÁTÉ

– Azt hiszem nem túlzok, ha azt állítom, Máté volt a Szállj a dallal! duológia legnépszerűbb karaktere 🙂 Az összetört szívű fiúnak nagyon sötét a múltja, leginkább az édesanyja miatt, ráadásul egy sérülés miatt az álmát is elveszítette, hogy profi zongorista legyen.

– Máté a haragját másokon vezeti le, odaszúr, hogy fájjon, de ettől sem könnyebbül meg igazán. Amikor megismeri Hannát, a lány visszaszól neki, és Máté bármennyire is tart a szerelemtől, lassan belezúg a lányba, kérdés, hogy a nehéz indítás dacára lehet-e esélye Hannánál.

– Bár Máté kifelé szemét tud lenni, a barátainak mindig ott van támaszként, akad például néhány olyan jelenet, amit imádok, amikor együtt van Dáviddal és beszélgetnek. B(est)G(ay)F(riend) feeling a toppon, legalábbis, remélem nálatok is 🙂

– És ami a zenét illeti: Máté bár csodálatosan énekel, akkor él igazán, ha zongorázik. Igaz, profi szinten már nem tud, de így is bejárhat egy olyan utat, ami végül boldoggá teheti őt. Ó, és készülj egy csomó jelenetre, ahol Máté és Hanna együtt énekel, és nem csak a kémia izzik, hanem a dalszöveg olyan, mintha vallomás lenne, amit a másiknak akarnak mondani. (Legalábbis, ez volt a cél :))

XIARA

– A lány imád táncolni, és az a legnagyobb álma, hogy bekerüljön egy elit táncos iskolába. Ami pedig a táncot illeti, azt bizony Xiara szolgáltatja leginkább a sorozatban! Imádtam koreográfiákat kitalálni neki, egy csomó táncos videót megnéztem miatta, és vért izzadtam, mire elkészültek a leírások, remélem jól sikerültek 🙂

– Xiara (eredeti nevén Xia) kínai származású lány, de Magyarországon nőtt fel, a szülei megbízásából egy magyar asszony nevelte, hogy ők dolgozni tudjanak. (Ez egy ősi kínai szokás, általában a nagyira bízzák e-célból a gyerekeket, igaz, már egyre kevésbé elterjedt). Most, hogy Xiara már tinédzser és a koleszban lakik, a szülei próbálnak közeledni hozzá, de Xiarában nagyon mély sebek vannak.

– Milyen lehet a banángeneráció tagjának lenni? Hiszen Xiara „kívül sárga”, de „belül fehér”. (Egy kínai lány használta ezt a kifejezést magára, ezért merem én is). A történetben pedig ez is bemutatásra kerül, milyen hátrányok, fájdalmak, netán előnyök származhatnak abból, ha valaki a mai magyar valóságban a bőrszínével kilóg a sorból.

– Akad-e románc Xiara szálán? Nos, nála nem igazán erre koncentráltam, de azért a második részben van egy srác, aki Xiarának szimpatikus.

DÁVID

– Dávid túlélte a legrosszabbat: egy iskolai lövöldözést, amiben a legjobb barátja volt az ámokfutó. A Mikrofonpróba másfél évvel később veszi fel a fonalat, a fiú lelki egészsége a tét, Dávid ugyanis próbál túljutni a tragédián.

– Dávid szálán a legfontosabb a karakterfejlődés, a fiúnak hosszú utat kell bejárnia, mire maga mögött hagyja a múltját. Gyakran halljuk azt, hogy az idő mindenre gyógyír, és sokan szeretik a fejünk fölött eldönteni, hogy mennyi idő kell, mire helyrejövünk, ezért is volt fontos számomra Dávid történetszála, ugyanis erről a jelenségről is szerettem volna beszélni. És úgy imádtam íróként is bejárni az utat, ami a Kapcsolatpróba végével jött el Dávid számára.

– Akad itt románc is, a fiú együtt van a pimasz és szexi Áronnal. A kapcsolatukat sok minden nehezíti, egyrészt Áron nehezen fogadja el a biszexualitását, másrészt Dávidnak is erősödnie kell lelkileg. Rá kell döbbenniük, hogy a szerelem egy dolog, egy működőképes kapcsolathoz ennél több kell. És a döntő lépéseket Dávidnak kell megtennie, bármennyire is nehéz.

ÁRON

– „A legjobbat a végére? Értem én” – saccperkábé így reagálná le Áron, hogy ő maradt a végére 🙂 A srác piszkosul magabiztos, ez egyrészt a külsejéből fakad, hiszen jóképű és imád a konditerembe járni, másfelől meglepően okos is, és ez nem csak a fotografikus memóriájának köszönhető. A magabiztosság mögött viszont mély sebek lapulnak.

– Áronnak nem a legjobb a kapcsolata a szüleivel, akik nehezen fogadják el, hogy a fiúk nem csak a lányokat szereti. A szülők most Németországban dolgoznak, így Áron tulajdonképpen magára maradt a koleszban, csak a barátaira és a Dávidra számíthat.

– Elfogadni azt, hogy biszexuális vagy, nehéz dió. Nehéz, mert az LMBT közösség egy része is tart a biszexuálisoktól, hiszen „ők bármikor élhetnek normális életet”. Áron történetszálával azt akartam megmutatni, hogy a szerelem nem választás kérdése, márpedig ő Dávidba szeretett bele, és hiába akadnak nehézségek, mindent meg akar tenni, hogy működjön is a kapcsolat. És ehhez az első lépés az, hogy elfogadja önmagát, bármennyire is nehéz. Áron történetének leginkább ez a mozgatórugója.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading