Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvajánló: Marvel Studios – Kérdések és válaszok

A Marvel könyv, ami kifejezetten jó, ha ott van minden Marvel-fan könyvespolcán. Ez a kötet ugyanis a Marvel filmekről mesél, és az első három fázist eleveníti fel. Mivel a Marvelnél minden mindennel összefügg, így ez a könyv tökéletes lehet arra, hogy egy újabb Marvel film előtt csak elolvassuk a könyvben szereplő infókat, hogy visszatérjenek a régi emlékek.

A könyv nagy erőssége, hogy nem csak a filmeket mutatja be, hanem megannyi érdekességet átad. Például az alapoktól kezdi, elmeséli mi az a Marvel, bemutat néhány ismertebb alkotót, röviden a főszereplőket és a szuper képességeiket, de például arra is kitér, hogy hol játszódnak a filmek cselekményei, és arra is ad egy listát, hogy milyen sorrendben érdemes megnézni a Marvel filmeket. Mondjuk ez a sorrend csak az első három fázist fedi le, mindig érdemes inkább a hivatalos listákat böngészni. Ami viszont nagy extra, hogy megmutatja mely filmeket kell látnod, ha csak Thorra, Amerika Kapitányra vagy éppen Vasemberre vagy kíváncsi. Ilyenből örültem volna még többnek is.

Az érdekességek ínyencségét erősíti, hogy leírja például az első három fázisnál, hogy filmenként milyen stáblista utáni jelenetek voltak, bár, lássuk be, a hardcore Marvel-fanok ezeket azért megvárják, én például mindig így vagyok vele. Az érdekesebb cikkek a könyv további részében sem maradnak el, születtek például olyan cukiságok, hogy mi a helyzet Tony szívével, Mi az a Shield és kik a fontosabb ügynökeik vagy éppen Kicsoda Tél katonája.

Amit nagyon szerettem még a könyvben azok a kis két oldalas rajzok, amikor is egy-egy film történetét így mesélték el röviden, és ilyenkor rajzokat használtak (lásd a képen). Olyan jópofa ez így, és külön tetszik, hogy olyan, mintha így tisztelegne a könyv a képregényes alap előtt, ami nélkül ugye ma nem imádhatnánk ezeket a Marveles filmeket sem.

A könyv felét viszont kétségkívül az teszi ki, hogy elmesélik miről is szóltak a filmek, de nem olyan nagyon részletesen, és azért igyekeznek érdekesek lenni. Ez a része tényleg nagyon klassz arra, hogy egy új rész előtt (pl. akár már most, a Fekete párduc 2.) előtt újraolvassuk ezeket. Ami külön aranyos volt nekem „A jók” és „A rosszak” részleg, ami tök jól egyértelműsíti a dolgokat, igaz, néhol mintha nem tűnne teljesen validnak a dolog.

A könyv kivitelezése a kiadótól jól megszokott minőség, jó tapintású, minőségi lapok, gyönyörű színes képek tömkelege és érdekes képi megoldások jellemzik a könyvet. Az olvashatóság is teljesen rendben van, bár a betűk kicsik, de még véletlenül sem olvashatatlanok. Egy dolog zavart nagyon, amikor poénkodni próbáltak a szövegben, minthogy Nick Fury a fél szemét mindig a Bosszúállókon tartja… Ezek nekem kicsit cringe érzetet adtak, de szerencsére nem volt belőlük sok. A fordítást külön kiemelném, minőségi munka.

Mindent egybevéve ez egy abszolút élvezhető és szerethető könyv, ami tökéletes karácsonyi ajándék lehet minden Marvel rajongónak. Gyűjtőknek egyenesen kötelező darab.

A blogturnéról

A Kolibri Kiadó legújabb Marvel kötetének a segítségével elmerülhetünk a Marvel-moziuniverzum világában. Az alapoktól kezdve, filmről filmre haladva jobban megérthetjük és megismerhetjük a különböző karaktereket és mozifilmeket. Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.

Nyereményjáték

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum szereplőit. Minden állomáson találtok egy kérdést az adott karakterről, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni mindegyikre a helyes választ. (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Bruce Banner minek köszönhetően mutálódott Hulkká?

a Rafflecopter giveaway

További állomások

Blogturné Klub
11.06.: Csak olvass!
11.08.: Dreamworld
11.10.: Spirit Bliss Sárga könyves út
11.12.: Hagyjatok! Olvasok!
11.14.: Sorok között