Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Sarah Adams – Csalóka szerelem

A TikTokon kifejezetten népszerű ez a regény, és én szeretem a „kamurománc” típusú történeteket, így nagyon kíváncsi voltam a Csalóka szerelemre. Végül nem csalódtam, mert jól szórakoztam a könyvön és ami a legfontosabb, rengetegszer csalt mosolyt az arcomra. Sarah Adams humora parádés, és ez bizony jócskán feldobta az olvasási élményt. Gyanítom emiatt is lett igazán népszerű ez a könyv a TikTokon.

A történet pofonegyszerű: a volt balerina, és most balett oktató Bree és az amerikai foci egyik legnagyobb sztárja, Nathan már középiskolás koruk óta a legjobb barátok. Bár mindketten szerelmesek a másikba, de képtelenek bevallani a másiknak az érzéseiket, mert attól félnek, hogy mi lesz, ha elveszítik egymás barátságát. Egy este viszont Bree részegen olyat mond, ami nem kéne, aminek a vége az lesz, hogy Nathan sajtósa és egy nagy pénzzel kecsegtető reklámszerződés miatt Breenek és Nathannek a világ előtt el kell játszaniuk, hogy szerelmesek, miközben azzal küzdenek, hogy bevallják egymásnak az érzéseiket.

Az alapvető dilemma a kötetben tehát az, hogy mi történik, ha beleszeretsz a legjobb barátodba. Itt egy pillanatra sem kérdés az, hogy mit éreznek a másik iránt, hiszen mindkét főszereplő kapott saját nézőpontot. Igazából az író már a kötet elején egy izgalmas írói döntést hozott meg, hiszen ha csak Bree nézőpontját ismerjük meg, akkor megmarad némi izgalomként, hogy mit is gondolhat Nathan, de így telibe kapjuk tulajdonképpen azt, hogy mindkét főszereplő bolondul a másikért, csak félnek lépni.

Azt hiszem ez a regény azoknak szól leginkább, akik már akaratukon kívül beleszerettek a legjobb barátjukba. A könyv ugyanis tök jól leírja azt a félelmet, amit Bree és Nathan teljesen jogosan érez. Hiszen oké, még ha össze is jönnek, mi van, ha pár hét múlva szakítanak, és elveszítik a legjobb barátjukat is a szerelmük mellett. A barátság is egy nagyon fontos és erős kapocs, amit kockára tenni igenis veszélyes játék. Mindennek a félelme a kötetben nagyon erősen átjön, és igazából mindkettejüknél értettem, hogy miért is félnek lépni, és az, hogy barátként milyen extra tudásuk van a másikról, hogyan akadályozza meg a jelek vételét. Például amikor Nathan flörtöl a lánnyal, Bree joggal gondolhatja, hogy „ó, Nathan mindenkivel flörtöl„. És így naná, hogy nem is csapódik le annyira erősen, hogy mit gondol a férfi.

Szóval, én értettem, hogy miért alakul ilyen lassan a románcuk, és alapvetően jól is szórakoztam olvasás közben, mert jó az író stílusa és vicces volt a könyv. De, mert van de, kissé tétnélkülinek éreztem az egész könyvet. Kimaradt nekem belőle az izgalom, kábé olyan érzésem volt, mintha egy sztorinak már az elején lelőtték volna a végét, az odavezető út pedig bár nem volt rossz, de nem élveztem annyira, mint lehetett volna. Nálam itt a dupla nézőpont „nyírta ki a könyvet”, mert egyszerűen eltüntetett minden izgalmat, minden kérdést a kötetből. Nekem pedig egy romantikus regényben igenis fontos az, hogy izguljak és agyaljak azon, hogy összejön-e a két főhős. Persze, szinte mindig összejönnek, de itt annyira egyértelmű volt a dolog már a legelső oldaltól…

Ezzel együtt teljesen megértem miért szeretik annyian a könyvet. Az író érdekes dilemmákat hozott be. Például az, ahogy az alapvetően csóró Bree hozzáált a milliomos Nathanhez, a pénz kérdést pedig tök jól kezelték, és úgy szerettem, hogy Bree mindenáron bizonyítani akarja a férfinak, hogy őt nem érdekli a pénze. Az estélyi ruha jelenet Dylannel például pont emiatt volt igazán jó. Klassz volt végigélni Bree jellemfejlődését, azt, ahogyan egyre inkább kiáll magáért és az álmaiért. A diákjai pedig oltáriak voltak, sírva röhögtem amikor Nathan megjelent az órán.

Nathan hozta a tipikus könyves álompasit, nála kifejezetten rajongtam a szüleihez köthető szálért, és ahogy az író bemutatta, sőt, kontrasztba állította Nathan családi helyzetét azzal, amiben Bree él. A pénz bizony nem tesz boldoggá, azért pedig respekt a srácnak, ahogy egyre inkább kiállt önmagáért és azért, akit szeretett. Nathan csapattársait is imádtam, jókat röhögtem a jeleneteiken, nem is tudom, hogy a körömlakfestősök jöttek be jobban, vagy amikor együtt vázoltak arra stratégiát miként is hódítsa meg Nathan Breet. Szóval tényleg volt sok emlékezetes jelenet, amiért jár a pacsi.

Értékelés: 8/10

Minden hibája ellenére azért szerettem ezt a könyvet és kellemes emlékként marad meg bennem. Nem váltja meg a világot, de néha kellenek ilyen laza, agykikapcsolós olvasmányok is, amik azért mosolyt csalnak az ember arcára. A Csalóka szerelem pedig tényleg az a könnyed kötet, amit jól esik olvasni egy hosszú nap után.

Hogy tetszik a borító? Gyönyörű! Imádom a színeit, a két főszereplő ábrázolását. Telitalálat.

Kinek ajánlom elolvasásra? A chic lit sztorik rajongóinak mindenképpen. Ha szereted a vicces, romantikus sztorikat ne hagyd ki!

A blogturnéról

A külföldön is nagy sikert aratott Csalóka szerelem már magyarul is megjelent! Ha kíváncsi vagy arra, hogy bloggereinknek mennyire tetszett a TikTok szenzációnak számító barátokból szerelmesek típusú romantikus történet, akkor tarts velünk, ráadásul ha melléd áll a szerencse, akkor megnyerheted a kiadó által felajánlott nyereménypéldányt is a kötetből!

Nyereményjáték

A Csalóka szerelemben a romantikus szál mellett nagy szerepet kap a sport, ezért jelenlegi játékunkban erre is fókuszálunk. Minden bloggernél találtok egy idézetet egy sportos romantikus kötetből, a ti dolgotok pedig kitalálni, hogy melyik könyvből idéztünk, és az adott könyv címét beírni a Rafflecopter megfelelő dobozába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

„Néha egyszer csak váratlanul feltűnik valaki melletted, és onnantól nem érted, hogy élhettél eddig nélküle.”

a Rafflecopter giveaway

További állomások

11. 08. – Fanni’s Library
11. 10. – Betonka szerint a világ…
11. 13. – Fanni’s Library extra
11. 14. – Sorok között
11. 16. – Dreamworld
11. 17. – Hagyjatok! Olvasok!