Home Cover Reveal Instant karma: Új Vörös Pöttyös egy különleges képességgel

Instant karma: Új Vörös Pöttyös egy különleges képességgel

Te mit tennél, ha hirtelen szert tennél egy különleges képességre: azonnal igazságot tudnál osztani a környezetedben, történjen akár jó, akár rossz. Bárkit megbüntethetnél, vagy jutalmazhatnál. Erről szól Marissa Meyer új Vörös Pöttyös kötete.

Az Instant Karma 2022 tavaszán érkezik magyarul, alább megnézhetitek a magyar borítót és a fülszöveget. Örömhír továbbá, hogy a filmes jogok már elkeltek, az HBO Max csapott le rájuk, így hamarosan az adaptációt is megnézhetjük.

Marissa Meyer – Instant Karma

A New York Times bestsellerszerző Marissa Meyer realista romantikus ifjúsági regényében egy lány hirtelen különleges erőre tesz szert: képes azonnal igazságot osztani a környezetében – történjen jó vagy rossz.

A betegesen maximalista Prudence Barnett hajlamos gyorsan ítélkezni tengerparti városkájának lusta, faragatlan és arrogáns lakói felett. A karmikus igazságszolgáltatással kapcsolatos álmai beteljesülnek, amikor a barátaival töltött este után másnap reggel képes azonnal igazságot osztani a környezetében.

Pru örömmel használja az erejét, a vandáloktól a gonosz pletykákat terjesztőkig mindenkit megbüntet, csakhogy van valaki, akin hiába használja a képességét, mindig visszaütnek a próbálkozásai: Quint Erickson, a semmirekellő párja biológiaóráról. Quint bosszantóan jóképű és lenyűgözően nagylelkű, főleg, ha a helyi tengeri állatok megsegítésére alapított menhelyről van szó.

Pru a jobb jegy reményében önkéntesnek jelentkezik a menhelyen, és jó néhány nagy igazságra rádöbben a kisvidrákkal, a természet megbolygatásával és a félreérthető romantikus jelzésekkel kapcsolatban – persze nem feltétlenül ebben a sorrendben. Az újdonsült karmikus képessége nyomán világossá válik számára, milyen vékony a határvonal az erény és a hivalkodás, a nagylelkűség és az önzés… a szerelem és a gyűlölet… meg a végzet között.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)