Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Íme A lélekdoki harmadik részének a szupercuki magyar borítója

Ó gyerekek, én annyira szeretem A lélekdoki szupercuki hörcsögös borítóit! Csak ránéz az ember és máris jobb kedve lesz, velem legalábbis mindig ez történik. A harmadik kötet idén karácsonyra jelenik meg, és már meg is kaptuk hozzá a fülszöveget és a magyar borítót. Hát nem cuki?

Marie-Aude Murail – A lélekdoki (A megváltó 3. évad)

„Egyes számú szabály: sose mondj le egy kamaszról.”

Franciaország Orléans nevű városában, a Murlins utca 12. szám alatt él és rendel Sauveur Saint-Yves klinikai szakpszichológus. Sauveur bár felnőtteket is fogad a rendelőjében, a legnagyobb örömöt fiatal pácienseiben találja:
▶ a 4 esztendős Mailysban, aki a szülei figyelmének kivívásáért a falba veri a fejét;
▶ a 13 éves Ellában, aki mássága miatt iskolatársai zaklatásának célpontjává vált;
▶ a 16 éves Samuel Cahenben, aki nemrég tudta meg, hogy sosem látott apja híres zongoraművész;
▶ a 15 éves Margaux Carréban, aki már kétszer kísérelt meg öngyilkosságot, és húgában, a 12 éves Blandine-ban, akit az apja, hogy „lenyugodjon”, gyógyszerrel tömne…

A sok gyerek, kamasz és felnőtt előbb-utóbb mind megnyílik előtte, kiöntik a lelküket, reménykedve várják a segítséget. Meg tudja-e menteni őket Sauveur, akinek a szavakon kívül nincs más fegyvere? Bár a neve azt jelenti, „megváltó”, nem hiszi mindenhatónak magát. De hisz az emberben.

Egy könyv, ami hol megnevettet, hol könnyeket csal a szemedbe.
Egy könyv, ami hidakat épít a generációk között, ami tabukat döntöget, ami a kirekesztés ellen küzd.
Egy könyv, amit szeretni fogsz.

2022-ben Marie-Aude Murailnak ítélték a gyermek- és ifjúsági irodalom Nobel-díjának tartott Hans Christian Andersen-díjat.