Home Hírek A hullaházi skandallum: Itt az új Ambrózy kötet magyar fülszövege

A hullaházi skandallum: Itt az új Ambrózy kötet magyar fülszövege

Idén érkezik az Ambrózy báró esetei várva várt folytatása, amiben visszatér a mi imádott Ambrózy bárónk, Milike és persze a szeretetett pereputty.

A kötet különlegessége, hogy a bűnügyet egy olvasó javasolta megírásra, és a mester az alapján dolgozott. Ezek után gyanítom nem csak én lettem még kíváncsibb a végeredményre! Kis betekintésként íme a tervezett a fülszöveg!

A csaolt kép csupán illusztráció!

Böszörményi Gyula – Ambrózy báró esetei VII. – A hullaházi skandalum

*A Monarchia hírneves magánzó detektívje, báró Ambrózy Richárd és ifjú felesége, Mili 1901 júniusában két, már-már megoldhatatlan feladattal szembesül.

A friss házasoknak valahogy össze kell boronálniuk az arisztokrata és polgári lét magukkal hozott, ám egymástól eltérő szokásait, miközben közös háztartást próbálnak teremteni az általuk válogatott, igencsak vegyes és öntörvényű személyzettel. Nem könnyű ez, ha a báró úr kocsisa egykor kasszafúró, az inasa kávéházi fizetőpincér, a mindenese a hírhedt Conti utca bordélyainak lakója volt, ráadásként a báróné őnagysága a börtöncellában ismerte meg a cselédlányát, morózus szakácsnőjének múltjáról semmit nem tud, a komornája pedig még ma is a Tabán legfirkásabb zsebmetszőjének tekinthető.

Az Ambrózy-villában eluralkodó káoszt azonban még lehetne is valahogy kezelni, ha nem éppen ekkor bontakozna ki a fiatal Budapest addigi leghátborzongatóbb és legvéresebb bűnügye.

Ambrózy báró és cserfes neje, Mili most először házaspárként vágnak bele közös életük leggroteszkebb, legfelkavaróbb nyomozásába. A rendőrség tehetetlen, a sajtónál hírzárlatot rendelnek el, a detektívek széttárják a karjukat, miközben szó szerint eluralkodik a teljes fejetlenség!*(Ellenőrizetlen szöveg előzetes tájékoztatásra!)