Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Tested és lelkem: Íme 10 idézet a szívszorító Vörös Pöttyösből

Karácsonyra jelent meg Bessenyei Gábor új Vörös Pöttyös regénye, aminek egy olyan srác a főszereplője, aki abba a lányba szeret bele, akinek a meztelen képei kezdik ellepni a netet. Mit tehet? Hogyan segíthetne? Így is tudja szeretni a lányt, hogy mindenki róla beszél? Többek között ezeket a kérdéseket feszegeti a történet.

Alább hoztam 10 idézetet, ami remélhetőleg meghozza a kedvetek az olvasáshoz. Íme!

#1

„– Meglepően sok borítóra raknak félmeztelen férfiakat – jegyzem meg.
– Mintha a te instádon járnánk – nevet fel Luca.”

#2

„Azt hiszem, az emberek legtöbbször csak azért nem veszik észre, hogy milyen szar nekik, mert épp van jobb dolguk. Nekem most nincs.”

#3

„– Igazad van, de… azok az emberek, akikről te beszélsz, ők a hangos kisebbség. A csendes többség egyáltalán nem ilyen, a legtöbb ember normális, és nem olyan véleményen lenne rólad, mint hiszed.
– Ezt soha nem tudjuk meg, mert ők csendben vannak, nem igaz?
Szíven üt ez a mondat. Vajon hányan hallgatnak?”

#4

„– Te ezt nem értheted.
– Én egyre kevesebb dolgot értek – mondom csalódottan. – Teljesen feladod magad, mindent a félelmeidnek rendelsz alá. Ez nem helyes.
– De így lesz a legkisebb az esélye, hogy újra megsérülök!”

#5

„A tekintetem egyre inkább az előttem utat törő lányokra terelődik, de most nem a fenekükre vagyok kíváncsi. Feltűnik, hogy a kezek folyamatosan nyúlnak ki feléjük. A fiúk, akik előtt elhaladnak, úgy érzik, jár nekik belőlük egy darab. Hozzájuk dörgölőznek, megfogják a feneküket, a mellüket. A lányok pedig mennek tovább. Nem balhéznak, nem flörtölnek, csak mennek, próbálnak mielőbb kijutni. Mindenhol van egy kéz, aminek a gazdája úgy érzi, hogy a tömeg arctalansága feljogosítja mások megérintésére.”

#6

„Próbálok mosolyogva közeledni, de mielőtt bármit mondhatnék, Kolos megelőz.
– Ma bebaszunk – mondja komoran.
– Igen? – teszek úgy, mintha nem érteném. – És van ennek valami apropója, vagy csak örülünk a keddnek?”

#7

„– Miért jöttél? – szólal meg a barna hajú srác, Nimród.
Ránézek. Nincs apja, állapítom meg. Félárva. Milyen furcsa, hogy ez nem látszik az emberen, hogy az ilyen fájdalmak eltűnnek az arcról, a testtartásból, mégis örökre velünk maradnak, mert az ilyen ember, lehet akárhány éves, mindig félárva marad. Egy apa mindig hiányozni fog az esküvődről, egy nagyapa a gyereked mellől. Örökre. Hogy lehet egy ilyen fájdalmat elviselni tizenhat-tizenhét évesen? Ő hogy képes rá? Hiába nem ismerem, hiába utálnom kellene, legszívesebben azt mondanám neki, őszinte részvétem. De nem mondom. Nem ezért jöttem.”

#8

„Ha te is csak mások szemén keresztül nézed magad, ha gyűlölöd magad, hogy várhatod el, hogy más szeressen?”

#9

„Mellettem vidámnak kellene lenned, boldognak. Én ilyen könyv akarok lenni az életedben.”

#10

„A világ kicsit más, mint máskor. Nem olyan, amilyennek ismertem. Vagy a világ változatlan, és magamat látom benne másképp?”

 • Bessenyei Gábor legújabb ifjúsági kötete egy, a napjainkban nagyon elterjedt problémát dolgoz fel, amely nem más, mint az internetes zaklatás és ennek a következményei. Ha kíváncsi vagy arra, hogy a történet két főszereplője ezután mihez kezd, tarts velünk, ráadásul most meg is nyerheted a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott nyereménypéldányt!

 • Mostani játékunkban olyan könyvekre fókuszálunk, amelyek magyar szerző tollából származnak és középiskolásokról szólnak. Nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy az egyes állomásokon lévő idézetek melyik könyvből származnak, ezután pedig írjátok be a könyv címét a Rafflecopter megfelelő dobozába!

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  „Egyszerűen csak arról van szó, hogy mindig mindenben meg kell találnod a különlegességet.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 02. 08. – Fanni’s Library
  02. 10. – Sorok között – extra
  02. 12. – Kelly és Lupi olvas
  02. 14. – Könyvvilág
  02. 16. – Deszy Könyvajánlója
  02. 18. – Spirit Bliss Sárga könyves út – extra