Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A Holdlovag az első Marvel sorozat, amit nem várok

A Marvel a mai napon adta közzé az első idei Disney+ sorozatuk, a Moon Knight – Holdlovag előzetesét. Sőt, azt is tudni lehet, hogy 2022. március 30-án lesz a premier a Disney+ streaming szolgáltatón, ami remélhetőleg addigra Magyarországra is megérkezik.

A főszerepekben Oscar Isaac és Ethan Hawke, és érdekessége, hogy Budapesten és Szentendrén forgatták javarészt a sorozatot.

A történet a képregényekhez nyúlik vissza, ott a főhős Marc Spector, egy zsoldos katona, akit a sivatagban hagynak meghalni, de egy egyiptomi isten megmenti őt, és szuper erőt ad neki. A pasinál viszont személyiségzavar alakul ki, és előtör a gonosz énje is.

A trailer láttán meg kell mondjam, abszolút nem vagyok lelkes a sorozat kapcsán, nehezen látom azt, hogy én ebbe beleszeressek. A személyiségzavar, mint ötlet jó, de fájóan sötétnek ígérkezik a sorozat, az előzetes alapján legalábbis mindenképpen. Ha pedig Hawke főgonosz karakterén keresztül a vallási fanatizmust veszik elő, amit a trailer sugall, akkor pláne elvesztettek. De nyilván az esélyt megadom, mert Marvel.