Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Rasszista és nőgyűlölő tweetjei miatt rúgták ki a The Flash egyik főszereplőjét

Az internet nem felejt, erre pedig a legjobb példa Hartley Sawyer esete, aki a 2012-2014 környékén kiírt Tweetjei miatt veszítette el az állását.

A színész a The Flash c. sorozatban szerepelt éveken át, de miután a nyilvánosság felkapta a régen írt rasszista és nőgyűlölő üzeneteit, a gyártó stúdió úgy döntött, Sawyer nem térhet vissza a hetedik évadra.

A stúdió magyarázatul annyit írt, hogy nem tolerálnak semmilyen elítélő és rasszista megnyilvánulást. A sorozat egyik producere, Eric Wallace arról írt, hogy nagyot csalódott Sawyerben és a srác szavai összetörték a szívét. A Flasht játszó Grant Gustin is a csalódottságáról számolt be.

Sawyer azóta törölte a Twitter fiókját, jó pár tweetje azonban megmaradt az utókornak. És miket írt ki? Például azt, hogy élvezte, amint egy szerepre való jelentkezés során titokban kileste egy nő mellét, egyszer pedig azt írta, hogy a nőknek nem lenne szabad szavazniuk.

Egy másik Tweetben arról magyaráz, hogy az egyetlen, ami megakadályozza őt a még több rasszista Tweet kirakásában az, hogy Al Sharpton aktivista csak róla tweetelne…

Az eset után a színész közzétett instagramon egy közleményt. Azt írta, iszonyúan megbánta, hogy így viselkedett régen, és azok a tweetek nem egyeznek meg azzal a nézőponttal, ahogy ma látja a világot, mert évekkel ezelőtt a barátainak köszönhetően a felnőttkorba lépett. Elismerte, hogy a szavainak súlya van és elfogadhatatlanok a korábbi kiírásai.

A kérdés a jövőre nézve az lesz, kap-e még színészként munkát Hollywoodban ezek után. Sok esélyt nem látok rá.