Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

És egyszer csak… – 5 ok, hogy miért várom a Szex és New York folytatását

És egyszer csak… címmel érkezik az HBO GO műsorára a Szex és New York folytatás sroozata, amit én már nagyon várok, pláne mióta láttam a legutóbbi trailert. El is mondom miért vagyok kíváncsi az új részekre!

#1 – Mert imádom az alapsorozatot

Tinikorom egyik legmeghatározóbb sorozata volt a Szex és New York, erről itt írtam bővebben. Alig várom már, hogy beleshessek a szereplők életének az új fejezeteibe.

#2 – Mert az ’50-es nők életéről is mesélni kell

Nem tudom mennyire vettétek észre, de a legtöbb tv-műsorban és filmben a középkorú nők életéről ritkán mesélnek. A színésznő az egyik pillanatban még tini, aztán felnőtt nő, anyuka majd hirtelen nagymama, de kimarad az ’50-es évek bemutatása, amikor az ember már nem szemtelenül fiatal, de még elég erős ahhoz, hogy teljes életet éljen. Erről az időszakról akarok már történeteket hallani.

#3 – Kíváncsi vagyok arra, milyen az élet a happy end után

A főszereplőinket a mozifilmek után is totális boldogságban hagytuk ott, engem pedig érdekel, hogy milyen az életük a happy end után. Carrie és Big tudnak együtt élni a házasságban? Nem hiányzik mondjuk, hogy gyerekük legyen? Ha igen, 50 évesen be merik vállalni? De ugyanígy nagyon érdekel Charlotte és Miranda sorsa is, különösen mert utóbbinál azt rebesgetik, hogy LMBTQ párkapcsolata lesz.

#4 – Végre láthatok egy igazán diverz Szex és New Yorkot

Az eredeti sorozat a ’90es évek végén kezdődött, akkoriban a diverzitásra nem ügyeltek annyira az alkotók. Persze azért emeljük ki, hogy kaptunk LMBTQ mellékszereplőket, és Samantha is próbálkozott nőkkel, akkoriban erre abszolút nem volt példa. Tehát nem mondhatjuk, hogy ne lett volna diverz az eredeti sorozat. Most viszont már bőrszínben, nemben és szexuális orientációban is teljesen diverz gárdát kapunk, így minden néző találhat azonosulási pontot, és ezáltal egy színesebb, valósabb New York-i történetet kaphatunk. Megértem, ha valakinek ez nem fontos, de nekem, roma meleg pasiként ez a világot jelenti.

#5 – De téged most komolyan érdekel Samantha nélkül is a sorozat?

Gondolom sokatokban felmerült ez a kérdés. Bennem is, mert Samantha volt a kedvenc karakterem az eredeti sorozatból. Iszonyúan sajnálom, hogy nem tér vissza, mert annyira szerettem volna bepillantást nyerni az ő életébe is. És igen, hiányozni fog, nagyon, ezt már látatlanban elmondhatom. És mégis… szeretem annyira az eredeti sorozatot, és hiszek annyira a kreátorban, hogy megadjam a bizalmat a folytatásnak. Úgyhogy, én már nagyon várom a december 9-ei premiert.

5 dolog, amit imádtam a most 20 éves Szex és New Yorkban