Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvajánló: Kylie Scott – Dirty: Húzós

Ha egy Kylie Scott kötet megjelenik, azt nekem olvasnom kell, ehhez kétség sem fér. A Dirty: Húzós a Stage Dive világában játszódik, a férfi főszereplője, Vaughan fel is tűnt a Stage Dive utolsó részében. A történet hősnője Lydia, aki az esküvője napján döbben rá, hogy a vőlegénye, Chris megcsalta őt, és igazából meleg, a tanújába, Paulba szerelmes. Az összetört szívű lány a szomszédnál, Vaughannál keres menedéket, a váratlan találkozás pedig nem várt meglepetéseket hoz.

* Elolvasnád? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

A könyv alapszituációja már önmagában telitalálat, és amit Scottban a legjobban szeretek az, hogy Christ se állította be sátánként. Persze, nem lehetett kedvelni a srácot, de olyan szépen felvázolta a képet, hogy mi történhet egy meleg sráccal, ha ennyire homofób szülei vannak, és már csak ezért is tapsot érdemel Scott. Mert igen, ha valakit nem tudnak elfogadni a szülei, ha arra kényszerítik, hogy hazudjon önmagáról a világ előtt, akkor azzal rengeteg embernek okozhat fájdalmat, mint például itt Lydiának is. Ezzel Christ nem védeni akarom, hanem Scottot dicsérni, amiért hitelesen megmutatta mit tesz az, ha valakinek ilyen szülei vannak.

Lydia karaktere alapvetően nagyon szimpatikus volt. Ő az a lány, akit a saját szülei sem szerettek igazán, akinek van egy kis súlyfeleslege, és emiatt nincs akkora önbizalma, aki halk szavú de nagyon okos, és bármikor lehet számítani rá. Szimpatikus lány volt, és annyira drukkoltam azért, hogy rátaláljon a céljaira és boldog legyen. Amit viszont sajnáltam, az a hirtelen továbblépés, hogy alig három órája tudja meg Chrisről az igazat, de már egy másik pasi farkáról ábrándozik hosszú sorokon át. És nem azzal van a baj, hogy egy nő vágyik a szexre és egy dögös pasira. Nekem itt az időzítés ment félre, abban az élethelyzetben nekem ez fura volt, de később már tetszett az, hogy Lydia ennyire tudja mit akar.

A férfi főhősünk, Vaughan kapcsán is behozott egy fontos témát az író: meddig érdemes harcolnunk az álmainkért? Vaughan ugyanis mindig sikeres zenész akart lenni, de neki nem jött össze az, mint a Stage Dive-nek. A sztori egyik fő konfliktusát is az adja, hogy elmegy-e a városból hajszolni egy újabb „vagy összejön, vagy nem” lehetőséget, netán más álmokat keres, és megpróbál boldog lenni a lánnyal, akibe kezd beleszeretni, a családja és barátai körében, akiket hiányol. És ez valós konfliktus volt, Scott hitelesen mutatta be ezt a fontos kérdéskört, amiért tapsot érdemel, mert beszélni kell arról is, hogy az álmok nem mindig válnak valóra, netán útközben megváltoznak, átalakulnak, és ezt is fel kell tudni ismerni.

Sok minden volt még, amit nagyon szerettem ebben a regényben. Csak röviden felsorolom, de biztos lesz olyan, amit így is kifelejtek.

– Tök jó a humora. Kylie Scottnál ez persze nem meglepetés. Szeretem, hogy mindig jókat mosolygok a történetein.

– A kémia. Csak úgy izzott a levegő a főszereplők között, ment az adok-kapok beszólogatásban is. Imádom az ilyet.

– A mellékszereplők. Annyira szerethetőek, hogy emiatt is várom már a további részeket, ahol nem Lydiáék lesznek a főszereplők.

– Visszatérő kedvenc. Nem mondok nevet, de fel fog bukkanni egy Stage Dive-karakter a kötetben, és gyerekek! Csillagos ötös minden pillanata!

– Gyászfeldolgozás. Ez is központi elem az egyik karakter élethelyzetében, és Scott ezt a szálat is szépen és hitelesen kezelte. Hiszen mindegy, hogy az ember hány evős, a szülők elvesztése mindig tragédia.

Értékelés: 9/10

Kylie Scott új regénye teljesen magával ragadott. Jó a humora, fontos problémákról mesél, a két főhős karakterfejlődése hiteles és példamutató, ráadásul a boldogságukért is tök jól lehet drukkolni. Köszönöm az élményt!

Hogy tetszik a borító? Nagyon passzol a történethez, örülök hogy ezt választotta a kiadó.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a New Adult történeteket, ezt se hagyd ki, mert új kedvenc vár rád!

* Elolvasnád? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

 • A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Kylie Scott legújabb regénye, a Dirty, mely itthon a Húzós címet kapta. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Dive Bar sorozatból ismert, immár csaposként dolgozó Vaughan, és az oltárnál faképnél hagyott menyasszony, Lydia szenvedéllyel teli történetét.

 • Mostani játékunk során olyan könyveket keresünk, melyekben valamelyik főszereplő Vaughanhoz hasonlóan pultosként dolgozik. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig ki kell találnotok, melyik könyvből származhat.
  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  “– Whiskey? – kérdeztem.
  – Vizet, légy szíves – mondta.
  – Vizet?! – hitetlenkedtem.
  – Mondtam már, hogy igyekszem spórolni.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 11/26 Dreamworld – borítók,playlist
  11/28 Könyvvilág
  11/30 Sorok Között
  12/02 Dreamworld
  12/04 Hagyjatok! Olvasok! – idézetek
  12/06 Hagyjatok! Olvasok!