Home Könyvek listák Íme, 5 érdekesség a 13 okom volt sorozat kulisszái mögül

Íme, 5 érdekesség a 13 okom volt sorozat kulisszái mögül

Kíváncsi vagy milyen titkok és érdekességek lapultak a 13 okom volt kulisszái mögött? Most kiderül – legalábbis 5 érdekes adalék. Íme!

#1 – A sorozatot egy létező gimnáziumban kezdték el forgatni, méghozzá Észak Carolinában, a nyári szünet alatt, amíg üres volt a suli. Viszont a forgatások elhúzódtak őszig, így bizony a stáb szó szerint újjá építette az iskola teljesen élethű mását. Na ez nem semmi!

#2 – A téli bál jelenetet egy hétig forgatták! Az ötödik részben volt látható a táncos jelenet, amit kifejezetten nehéz volt a stábnak felvennie. A stáb ugyanis a lehető legtöbb szögből akart mindent rögzíteni, hogy aztán később kiválaszthassák a legjobb pillanatokat. A helyzetet nehezítette, hogy rengeteg színész és statiszta volt akkor egyszerre a forgatáson.

#3 – Néhány esti jelenetet 4 órakor forgattak. A stáb mindent elkövetett, hogy azelőtt fel tudják venni a jeleneteket, hogy igazán felkelt volna a nap. Katherine pedig elárulta, hogy akadt olyan jelenet is, amit reggel 6-kor vettek fel, de a sorozat történetében az 19 órának felelt meg.

#4 – Néhány színész már a sorozat előtt ismerte egymást. Dylan Minette (Clay) és Katherine Langford (Hannah) például 16 évesek voltak, amikor az NBC Save Me pilotjában szerepeltek, méghozzá együtt. Azt a sorozatot nem rendelték be sajnos.

Akkor dolgoztunk együtt, amikor éppen megkaptuk a vezetői engedélyünket. Négy évvel később pedig megláttam Dylant a 13 okom volt színész listáján, ésúgy voltam vele, ó te jó ég, mekkora volt ennek az esélye? Jó kis reunion volt, amikor aláírtuk a szerződést” – nyilatkozta Langford.

#5 – A színészek többsége külön járt pszichológushoz azért, hogy jobban meg tudja érteni a karakterét, és hogy még érthetőbben, hitelesebben át tudják adni a jeleneteket – és ez látszik is a végeredményen.