Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Leia Stone – Fallen Academy: Bukottak Akadémiája 1. Első év

Vannak azok a történetek, amiket az ember úgy tud igazán élvezni, ha kikapcsolja az agyát, és csak sodródik az árral. Na a Bukottak Akadémiája tipikusan igen. Ha az ember komolyabban belegondol, akkor elkezdődnek a bajok, leginkább a világépítés problémás a történetben, néhol nem érződik elég hitelesnek a dolog.

* Elolvasnád? Szerezd be kedvezményesen ide kattintva! *

Konkrétan a sztori szerint a földön háborúznak az angyalok és a démonok, Lucifer ontja magából a démonokat, és a háború következtében néhány embernek szuper ereje van, amiket 18 éves korukban aktiválnak. Hősünk, Brielle és a legjobb barátnője, Shae is ilyen, akik Démonvárosban élnek, ráadásul egy szerződéssel démonhoz kötöttek, de amikor elmennek egy A beavatott-típusú beavatásra, hogy eldőljön, a démonok vagy az angyalok iskolájába kell tanulniuk, fenekestül felfordul az életük, leginkább Briellé.

Igen, gondolom most te is csak pislogsz, hogy mi van itt. A világépítés volt a könyv leggyengébb része, kicsit olyan érzésem volt, mintha a szerző nem gondolta volna át rendesen a dolgokat, és hát, jó pár olyan megoldás volt, ami visszaköszönt egy-egy jól ismert regényből vagy filmből. Na gyerekek, ezért mondom, ha kikapcsolod az agyad, elvisz a flow, és baromira élvezhetővé válik a könyv.

Mert igen, én imádtam ezt a regényt, minden egyes hibájával együtt. Leia Stone stílusa az, amire azt mondjuk, hogy sodró lendületű. Észre se veszed, de már elolvastál ötven oldalt, mert folyamatosan fenntartja az érdeklődést, baromi erős a humora, és igazából (a világépítésen kívül) mindent baromi erősen tud, és ami a legfontosabb, durván erősen hat az ember érzelmeire.

Ritka az, ha annyira lehet kötődni a karakterekhez, mint itt. Még a legkisebb mellékszereplőket is annyi élettel ruházta fel az író, hogy úgy éreztem előttem sétálnak át a jelenetben. Legjobban a mellék karakterek közül az angyalokat szerettem, és azt, amikor Brielle velük beszélgetett, nem egy sírva röhögős jelenet kötődik ezekhez, és nem az angyalok a halálian viccesek ebben.

Imádtam azt is, ahogy Stone megjelenítette a diverzitást is a történetben. Például Shae sötét bőrű, és emiatt kapott alázást mástól, jól bemutatott az LMBTQ emberek iránti sztereotípiáknak és annyira fájóan hitelesen jelenítette meg a társadalmi osztályok közötti különbséget. Ne értsétek félre, egyik dolog sem volt hangsúlyos, nem ezekre koncentrált a könyv, egyszerűen párszor néhány sorban megjelent, de annyira jól csinálta Stone, hogy szerintem ennyi is elég volt ahhoz, hogy hasson az emberekre. Legalábbis, remélem.

Kaptunk egy elképesztően jó romantikus szálat. Brielle kiképzője ugyanis egy iszonyú szexi srác, Lincoln lett. Igen, Lincoln egy tipikus könyves álompasi a sötét múlttal, a beszólásokkal és az „idővel kiderül róla, hogy tök jó fej és mindent azért tesz, hogy megvédjen” dolog is (de mindez már az első oldaltól egyértelmű). Amit itt Stone tök jól eltalált, az a páros kapcsolatának az alakulása. Olyan hiteles volt az egész, annyira szépen fejlődött az egész. Imádtam a beszélgetéseiket, a harc jeleneteket, a köztük lévő durván erős kémiát. Ez vitte a hátán az egész regényt.

Na de miről is szól ez a könyv igazán? Nem akarok spoilerezni, maradjunk annyiban, hogy Brielle-nek meg kell tanulnia használni a képességeit, mert még mindig dúl a háború a Földön. És igen, Brielle nyilván durván különleges, helló, ő a főszereplő, szóval ez már önmagában rengeteg izgalmas jelenetet generál. Brielle amúgy nagyon szimpatikus csaj, az a típus, akivel az ember pár perc alatt összebarátkozna, és azt akarná, hogy sose tűnjön el az életéből. Igen, ennyire szerethető.

Értékelés: 9/10

Minden világépítési hibája ellenére imádtam ezt a regényt. Stone stílusa teljesen magával ragadott, a poénokon sírva röhögtem, a főhősök közti kémia pedig elképesztő volt. Maga a történet is pörög, végig izgalmas, az a típus, ami teljesen leköti az embert, de nem árt olvasás közben egy kis agykikapcsolás, mert úgy élvezhető teljes mértékben a történet.

Hogy tetszik a borító? Imádom! Tökéletesen passzol a lány Brielle-hez, és egyszerűen jó ránézni erre a képre.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted az angyalos fantasy köteteket, ezt nehogy kihagyd!

* Elolvasnád? Szerezd be kedvezményesen ide kattintva! *

 • Már megjelent Leia Stone nagysikerű angyalos sorozata! A humorral átszőtt, izgalmakban és romantikában is bővelkedő kötetről a Blogturné Klub bloggerei mesélnek, egy szerencsés pedig meg is nyerheti a könyv egy példányát.

 • Szereted az angyalos könyveket? Akkor ez a játékunk neked szól! Minden állomáson egy angyalos könyvből találsz idézetet, a feladatod, hogy beírd a rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy honnan is idéztünk.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  „– Elárulom neked, én ilyen tökéletes vagyok már az idők kezdete óta. – Olyan közel van hozzám, hogy a lehelete a fülemet simogatja.
  – Ó, kérlek! Akkora az arcod, hogy alig férsz el az erdőben. Mindjárt beszorul a fejed két fa közé, és nekem kell majd megmentenem téged.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 10.06. – Sorok Között értékelés

  10.08. – Sorok Között extra állomás

  10.10. – Szaffi Polca blog

  10.13. – Fanni’s Library

  10.16. – Hagyjatok! Olvasok! blog