Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Tagadj mindent: Íme 9 kedvcsináló idézet Tavi Kata regényéből

Tavi Kata új regénye, a az egyik kedvenc regényem lett idén, itt meg is írtam, hogy miért szerettem bele. Most kigyűjtöttem 9 idézetet a kötethez, ami remélem a ti kedvetek is meghozza majd az olvasáshoz!

* Elolvasnád? Csapj le rá MOST kedvezménnyel! *

#1

„– Jó ötlet a nyár előtt ez a prevenciós előadás. Ön fogja tartani? – kérdezte Konrádtól, és esküszöm, kipirult. Az egész nyakán terjedt a vörös ragály, ahogy az előtte álló pasival beszélgetett.
– Igen, megnyertem az előadást is.
– Hűha, akkor biztosan jól ért a gyerekekhez.
Gyerekek? Ez beszívott?
– Nem tudom, most csinálom először. Szerencsére ők már nem kicsik, mert hozzájuk nem lenne türelmem – javította ki Konrád.
– Persze, ők már nem gyerekek. Csak pongyolán fogalmaztam.
Végül is, magyar tanár vagy! Jogos.
– Előfordul mindenkivel – nyugtatta meg Konrád, és elmosolyodott. A fenébe, rám órákig csak morgott, Hatos tanárnőre meg két perc után mosolyog?
– A suliban mindenki tisztára izgatott lesz a témától, hogy miért ne igyanak majd sok alkoholt, mielőtt órákra kifekszenek a napsütésre – fanyalogtam, mert képtelen voltam befogni a szám.
Egyáltalán nem figyeltek rám, inkább gusztustalanul hosszan bámulták egymás. Konrád ádámcsutkája idegesen rugózott, Hatos tanárnőt közben meg felfalta és kiköpte a vörös lepra.
– És mindjárt két diákot is kapott tőlünk? – csodálkozott a tanárnő, és tuti, hogy valamelyik másik személyisége bújt elő, mert kis híján nyávogott, mint a múltkor Anna az étteremben. – Nem lesz könnyű dolga.
– Ne aggódjon, elbírok egy kockával meg egy csitrivel.
Csitri? Én vagyok a csitri? Mikor az állítólagos tanárunk úgy viselkedik, mint egy vihogó szűzlány, aki csak a neten látott még meztelen férfit?”

#2

„Az évnyitó alatt az önsajnálatban fetrengtem. Tudtam, hogy nem kellene, mert naponta ezernyi szöveg jött velem szembe a fészen arról, hogyan legyek boldog, és hogyan engedjem el a fájdalmat, de ez rohadtul nem így működik.”

#3

„– Maga, fiam, mindig ott van, ahol az unokahúgomat baj érheti – mondta a bácsikám vádlón.
– Ez puszta véletlen.
– Persze, én meg hülye vagyok.
– Annyira nem ismerjük egymást, hogy ez ügyben nyilatkozzak, uram – felelte Konrád szemtelenül.
Köpni-nyelni nem tudtam.”

#4

„Bence a játékos ujjaimat nézte, aztán közelebb csúszott hozzám. Olyan sok mindent éreztem, amikor az egyik kezét a derekamra tette, a másikkal meg lassan megérintette az arcomat, hogy össze se tudtam volna számolni. Vágy, boldogság, zavar, kíváncsiság.
A tekintete fogva tartott, a különleges zöldesbarna szempár megbabonázott, akárcsak a szél a szörfösöket.
– Nem mindennapi lány vagy – mondta rekedten. Reméltem, hogy az ő pulzusa is az egekbe száguldott, mint az enyém. – Azóta vágyom erre a csókra, amióta megláttalak a bátyám kocsijában olyan elárvult tekintettel.
Nem hiszem, hogy annyira elárvult lettem volna, de egye fene, nem zavart, ha így emlékezett.
Az államon éreztem a selymes simogatást, aztán megérintette az alsóajkamat. Kicsit játszott vele, én pedig mosolyogtam.”

#5

„– Miért, járunk?
– Nem? – kérdezett vissza döbbenten. Ezek szerint neki ez egyértelmű, és csak én szeretem szavakkal is tisztázni a dolgokat.
– Úgy csókolsz, hogy igen, de azt hittem, ki is mondjuk – feleltem.
– Ennyire jól csókolok?
– Simán jól csókolsz. Ennyire nélkül.”

#6

„– Tudod te, miről beszélek – feleltem. – A kétségeidről.
– Most már nincsenek. Csak te vagy meg én.
– És ezért vagyok én őrülten beléd esve – vallottam be lesütött szemmel. A mellkasához bújtam, az arcomat a bőréhez fúrtam a kigombolt ing nyakánál. Az illata megrészegített, egyszerre pezsdített fel és nyugtatott meg. (…) Bármikor rábízhattam magam, de egyetlen mondatával meg tudta rengetni a világomat, és arra ösztönzött, hogy vegyem a kezembe a sorsom.
– Én is szeretlek – suttogta a fülembe mély, érzelmes hangon. A homlokát az enyémhez támasztotta, és csak örültünk egymásnak hosszú percekig.”

#7

„– Elkezdeném, ha Váradi és Szirtes kisasszonyok befejeznék a trécselést.
Mindenki nevetett, de Anna felháborodottan a saját mellkasára bökött.
– Bemutatkoztam volna?
– Nem kell, én a rendőrség vagyok – közölte Konrád magabiztosan. Többen is halványan mosolyogtak a beszólásán.”

#8

„– Ez a ronda valóság. A csinos, okos, szókimondó lányok kimentek a divatból.
Lefagytam ettől a jellemzéstől. Ez most tényleg rám vonatkozott? Csinosnak és okosnak tart?
Mondjuk azt is mondta, hogy kimentem a divatból, de sebaj, ezzel nem bántott meg, csupán a helyzetet jellemezte.”

#9

„– Mártírt játszani és sajnálni magad sokkal érdekesebb tizenhét évesen, mint felnőni, ugye?
Oké, ez ütött.
Gyűlöltem minden szavát.
Gyűlöltem őt magát is.
A harag, amit valaha is éreztem iránta, most megszázszorozódott. A szavai savként égettek.”

* Elolvasnád? Csapj le rá MOST kedvezménnyel! *

  • A Sulijegyzetek sorozata után ezúttal egy Stand alone könyv érkezik Tavi Kata tollából. A Tagadj mindent! könyvhétre jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, amelyről a blogturné tagjai is elmondják véleményüket.

    Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy a 17 éves Emmának milyen nehézségekkel kell szembenéznie a felnőtté válás küszöbén, tartsatok a turné tagjaival, és játsszatok a könyv egy példányért.

  • A mostani játékunkban egy könyvben és/vagy filmben szereplő rendőrről/ nyomozóról/ ügynökről találtok leírást és képet minden állomáson. A feladat természetesen az lesz, hogy megfejtések kiről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

    Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

    Kemény, de briliáns női nyomozó, aki minden ügyében az igazságot akarja kideríteni, és ebben eltér a legtöbb kollégájától, akiknek elég annyi bizonyíték is, hogy vádat lehessen emelni. Nyomozásaiban társa egy híres regényíró.

    a Rafflecopter giveaway

  • 08.30. Könyvvilág
    09.01. Ambivalentina
    09.03. Sorok Között értékelés
    09.05. Csak olvass!
    09.07. Kelly és Lupi olvas
    09.09. Spirit Bliss Sárga könyves út extra állomás
    09.11. Sorok Között extra állomás


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading