Home Hírek Egy halhatatlan szerelem, háború és Oroszország – Jön a Bronzlovas!

Egy halhatatlan szerelem, háború és Oroszország – Jön a Bronzlovas!

A Könyvfesztiválra itthon is megjelenik Paullina Simons A Bronzlovas sorozatának első kötete, ami egy pazar és nagyívű története szerelemről, a háborúról, nélkülözésről, félelemről és Oroszországról.

A Bronzlovas széria már hatalmas sikert aratott külföldön, három nagyregény jelent meg hozzá, és három kiegészítő regény is. Sőt, már a filmes jogok is elkeltek, így könnyedén előfordulhat, hogy mozgóképen is megelevenednek a szereplők.

A történet 1941-ben, Leningrádban veszi kezdetét. Két lánytestvér, Tatjána és Dása egy ágyon osztoznak, és egy szobában laknak bátyjukkal és a szüleikkel. A kemény és nélkülözésekkel teli életük megszokott rendje odavész, amikor Hitler megtámadja Oroszországot. Az életük innen kezdve már sosem lesz ugyanolyan.

A képen Paullina Simons, a Bronzlovas című regény szerzője
A képen Paullina Simons, a Bronzlovas című regény szerzője

Egy nyári napon Tatjána megismeri Alexandert, a jóképű katonatisztet, akivel hamar egymásba szeretnek, eközben Hitler seregei közelednek feléjük. Az ostromlott városban, a bombázások közepette Tatjána és Alexander rádöbben, hogy a szerelmük szétszakíthatja Tatjána családját, és veszélyes titkok is a felszínre kerülnek…

A történetet Paullina Simons jegyzi, aki 1963-ban, Leningrádban született. Tíz éves volt, amikor a családja Amerikába emigrált. Már gyermekként arról álmodott, hogy író lesz, de végül politikatudományt tanult. Pénzügyi újságíróként dolgozott, könyvet fordított, és megírta a saját regényét is, a Bronzlovas pedig nemzetközileg ismertté tette. Az írónő négy gyermeket nevel második férjével, Kevin Ryannel Long Islanden.

* A könyvre is kíváncsi lettél? Rendeld meg itt kedvezményesen! *