Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout – Dermesztő érintés (Komor elemek 2.)

A 2017-es évem egyik legnagyobb kedvence volt a Perzselő csók, így naná, hogy baromira vártam a folytatást. És gyerekek, én annyira megnyugodtam! A Dermesztő érintés abszolút nem okozott csalódást, sőt! Baromi jó volt ez a rész is: izgalmas, jól felépített, és az érzelmi rész is tökéletesen működött. Engem megvett kilóra! Még a függővége is.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

A kötet két héttel a Perzselő csók fináléja után veszi fel a fonalat. Layla gyászolja Roth-ot, aki az életét adta érte. Eközben viszont egyre közelebb kerül Zayne-hez, és kezd még jobban beleszeretni a srácba. Pont ekkor tér vissza az életébe Roth, méghozzá két szörnyű hírrel: a szertartás mégis sikeres volt, és létrejött egy lilin, ráadásul azt állítja, hogy csak játszott Laylával, és nem szerelmes belé…

A könyv legnagyobb előnye a szememben a szerelmi háromszög volt. Nem viccelek! 🙂 A legtöbb hasonló sztorinál egyszerű a problémám: van egy „A” és egy „B” pasi, mi, az olvasók pedig már az első sornál tudjuk, hogy kit akar a hősnő. Na itt nem ez volt – és pont emiatt tudott nagyon erős lenni ez a szerelmi háromszög.

Egyszerűen imádtam, hogy Layla mindkét srácba szerelmes. Roth és Zayne is mást nyújt számára, másban és másként támogatják a lányt. Érzelmi szinten nagyon jól működött az egész, és szerencsére a fülledtebb pillanatokban sem volt hiány. Layla ugyanúgy vágyott Zayne érintésére, mint Rothéra, és én tényleg végig elhittem, hogy ez a lány mindkét fiút szereti.

Ez a háromszög uralta az egész regényt, akárcsak Layla zavaros érzései. A lányt most még jobban megszerettem, mert jól átjöttek a dilemmái és nem csak romantikus részen. Plusz jó volt őt harcosként látni. Imádtam például azt a jelenetet, ahol az iskola öltözőjében verekedett egy démonnal, ott annyira jó volt látni őt! Külön tetszett az, hogy Layla mennyire törődik a barátaival, Stacey még mindig telitalálat, különösen egy bizonyos jelenet után szerettem a lányt. Ó, és Denika nagy pirospont!

A természetfeletti vonal is nagyon jól működött. Egyre jobban tágul a világ, új lények, új helyek és új karakterek jöttek a képbe, ráadásul a lilin utányi hajsza is izgalmas tudott lenni. Külön szerettem azt, ahogy Layla próbál küzdeni a kétségeivel, ahogy harcol a különleges képességeivel. Olyan szépen átjött az, hogy mennyire nehéz elfogadnunk önmagunk.

És bár a sztoriban apró hozadék volt, de külön piros pont, hogy felszólalt a kötet a gorgó lányok elleni dühítő bánásmód kapcsán – pláne mert ez végül szépen beleépült a sztoriba is egy bizonyos módon. Apropó, vízköpők. Különös volt most ebben a részben, hogy mi mindent tettek az őrzők, Abbott külön érdekes figura, remélem jobban megismerhetjük, mert jó pár kérdésre érdekelne a válasz vele kapcsolatosan.

Azért én is elgondolkodtam azon, hogy Zayne vagy Roth illik-e jobban Laylához. Persze, adja magát, hogy Roth, mert ő démon, gond nélkül tudnak smárolni, és azért a srác sokat támogatta őt, és hisz benne. Eközben viszont Zayne az, aki mindig kiáll a lány mellett, nem csapta őt be, és akár a lelkét is kockáztatná a lányért. Szóval, nem egyszerű a döntés, de részemről #TeamZayne

És bár szerettem a könyvet, de azért amellett nem tudok elmenni szó nélkül, hogy most valahogy mintha kevesebb lett volna a WTF pillanat. Az írónő szépen elszórta a morzsákat a történet során, így jó előre ki lehetett találni a nagyobb fordulópontokat és kérdéseket. Gondolok itt például arra, hogy ki a lilin, és mit változtat meg Laylán a kígyó-tetkó – és ez hogyan befolyásolja a képességeit. Persze emiatt nem volt a regény élvezhetetlen, csak az első részben valahogy jobban meg tudott lepni Armentrout.

Értékelés: 9/10

A Pokoli szerkezetek óta nem találkoztam ennyire élvezhető szerelmi háromszöggel! A kötet érzelmi íve remekül működött, jól volt felépítve a történet, és külön szeretem azt, hogy milyen színes világot ábrázolt Armentrout. Ó, és mielőtt elfelejtem: a humorát még mindig nagyon imádom.

Hogy tetszik a borító? Sajnos nem vagyok elragadtatva. A modellekkel nincs bajom, a Zayne-t „alakító” srác is szimpatikus. Csak ez a kékség néz nekem ki olyan furán. (Plusz a felirat a srác arcán)

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha tetszett az első rész, akkor semmiképpen se hagyd ki a folytatást! Szerintem tetszeni fog.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be kedvezményesen a kiadótól! *

DERMESZTŐ ÉRINTÉS – BLOGTURNÉ

  • Az imádott Jennifer L. Armentrout Komor Elemek sorozata karácsonyra új kötettel bővült, amiben egyre inkább bonyolódik Layla (szerelmi) élete.

    A könyvről a Blogturné Klub tagjai mesélnek nektek, és ha szerencsések vagytok, egy példányt meg is nyerhettek a Dermesztő érintésből.

  • Mennyire ismeritek Jennifer L. Armentrout könyveit? Most eldől! A játékunk egyszerű: minden állomáson találtok egy részletet valamelyik Armentrout kötet fülszövegéből. A feladat egyszerű: írjátok be a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely regényről is van szó.

    Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

    A CSONTOS SEGGŰ VÉN MOIRÁK HALÁLRA RÖHÖGIK MAGUKAT…
    Egy éve már, hogy Seth alkut kötött az istenekkel, és nekik adta az életét. Eddig minden tőlük kapott munka durva volt és véres – amivel neki nem is volt semmi gondja.

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • – 03.01. – Sorok Között
    – 03.03. – Deszy Könyvajánlója
    – 03.05. – CBooks
    – 03.07. – Könyvvilág
    – 03.09. – Sorok Között (extra állomás)


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading