Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Elképesztően gyönyörű lett a Dűne magyar filmes borítója

2021 október 21-én érkezik meg a magyar mozikba A Dűne című kultikus regény legújabb adaptációja, a főszerepben Timothéé Chalamet, Jason Momoa, Rebecca Fergusson és Zendaya lesz látható többek között.

A film örömére szeptember végéig megjelenik magyarul a film alapjául szolgáló könyv filmes borítóval, ami elképesztően szép lett. Nézzétek csak!

Frank Herbert – Dűne

A távoli jövőben az emberiség számtalan bolygót meghódított, ám mind közül a legveszélyesebb, a sivatagos Dűne egyben a legértékesebb is. Csak itt található meg az a különleges anyag, a fűszer, ami lehetővé teszi a fénynél gyorsabb űrutazást és meghosszabbítja az emberi életet.

A fiatal Paul Atreides és családja a bolygók fölött uralkodó Császár parancsára érkezik a Dűnére, hogy átvegye annak irányítását ellenségüktől, a Harkonnenektől. Ám mind Paul apja, Leto herceg, mind pedig hűséges segítőik tudják: halálos kelepcébe sétálnak, ahol minden képességükre szükségük lesz, hogy megmeneküljenek.

Frank Herbert klasszikus regényét 1965-ös megjelenése óta a legfontosabb sci-fi műnek tartják, ami nélkül nem létezhetnének olyan nagyszabású filmek sem, mint a Star Wars.

Az elmúlt évtizedekben sokan próbálták már megfilmesíteni a Dűne árulással és misztikummal teli történetét, Herbert pedig öt további folytatást írt az eredeti regényhez. Most korunk egyik legizgalmasabb rendezője, Denis Villeneuve (Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049) készített látványos adaptációt.