Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Elle Kennedy – The Risk: A kockázat (Briar U 2.)

Egyszerűen imádom Elle Kennedy regényeit, így már én is nagyon vártam a The Risk megjelenését. Szerencsére nem csalódtam benne, nagy élményt adott, átjött a szokásos „Kennedy-feeling”. Ráadásul szerencsére a feminista vonal itt sem maradt el.

* Elolvasnád? Kattints ide a könyvért! *

A női főszereplőnk Brenna, aki Jensen edző lánya. Minden álma, hogy sportriporter lehessen, de nőként nagyon nehéz érvényesülnie. Nem veszik őt komolyan, a szexista pasik közé nem egyszerű bekerülnie, hiába felkészült, hiába mond értelmes dolgokat. A feminista szálat itt hozta be Kennedy, megmutatva, hogy mennyire szexista a sportriporterek világa, és bezzeg a béna, felkészületlen sportripoterek folyton lehetőséget kapnak, csak azért, mert pasinak születtek.

Kennedy nagyon ügyesen építette be ebbe a kötetbe is a feminista szálat. Nem dominál a történetben, nem eköré lett felhúzva, mégis, erősen jelen van Brenna szálánál, és átjön a lényeg, hogy mennyire igazságtalan helyzeteket tud teremteni az elnyomás. És meg kell mondjam, a kötet végén nagy meglepetés ért ezzel kapcsolatosan. Annyira imádom, amikor az írók bemutatják azt, hogy a nők igenis képesek felemelni egymást. Mert ez is olyan szemlélet, amit erősíteni kell.

Jake a férfi főhősünk. Jake-nek igazából nem volt semmilyen magánéleti szála. Rendezett családi körülményekből jön, a környezete szereti és tiszteli őt, hiszen ő a Harvard hokicsapatának a kapitánya. Nincsenek semmilyen problémái, az élete tulajdonképpen Brenna előtt is tökéletes volt, Brennával pedig még tökéletesebb. Kicsit nekem ez így furcsa volt, hogy Kennedytől egy ilyen főhőst kaptunk, aki nem jutott el a kötet elejétől A-ból B-be.

Persze, kaptunk Jake-nél is némi álkonfliktust, hogy ne akarjon már a csapattársa exével összejönni, és egyáltalán, bele merjen-e vágni egy párkapcsolatba, de igazából ezeket sem éreztem olyan erősnek. A valódi konfliktusok Brenna oldaláról jöttek. Egyrészt a karrier nehézség, másrészt a kapcsolata az édesapjával, aki még mindig nem tette túl magát Brenna múltbeli hibáin. Ez a szál csillagos ötös volt kivitelezésben, Kennedy pedig végig fenntartota az izgalmakat, és egyben teljesen érthetően átadta az apa és lánya közti érzelmeket, a bizonytalanságot, a fájdalmat.

A történet fő vonalát persze az adja, hogy Jake és Brenna összejönnek, pedig a lány nem akarja, hiszen a Harvard ellenséges csapat, ellenük állnak ki a területin. A románcban Kennedy hozta, amit megszoktunk tőle: erős kémiát, pörgős párbeszédeket, rengeteg poénos-humoros jelenetet és észveszejtően érzéki erotikus leírásokat. És bár Jake-nek nem voltak problémái, azért nála is érződött az, hogy Brenna teljesebbé teszi az életét, így simán lehetett drukkolni a párosnak.

A főhősöktől viszont egyértelműen ellopta a showt a nagyszájú Rupi, és az idióta, de imádnivaló Hollis párosa. Komolyan, miután megjelent Rupi, néztem is a molyon van-e saját kötetük, és egy világ dőlt össze bennem, hogy nincs. De így is mindent vittek, imádnivalóak voltak a vitázásaik, a beszólásaik. Sírva röhögtem akárhányszor felbukkantak. Azért a többieknek is örültem, Summernek leginkább, és Hunter elhatározása után még kíváncsibb vagyok a harmadik kötetre.

Értékelés: 9/10

Egyértelmű, hogy Brenna történetszála miatt imádtam ennyire a regényt. Már az első oldaltól kezdve drukkoltam neki, hogy valósítsa meg az álmait. Kennedy nagyon szépen megmutatta azt is, hogy mennyire nehéz tisztázni egy apa-lány kapcsolatot akkor is, ha adott a szeretet a két ember között.

Brenna és Jakey párosa is édes volt, és alapvetően a történet vitt előre, jókat nevettem olvasás közben. Hozta a Kennedy-élményt, és hozzá kell tennem, a fordítást is nagyon szerettem.

Hogy tetszik a borító? Imádom! Brennát hasonlóan képzeltem el, bár lehet vörös rúzzsal tényleg jobb lenne, mindenesetre szerintem így is elég figyelemfelkeltő.

Kinek ajánlom elolvasára? Ha szereted a jól megírt, szerethető New Adult történeteket, akkor ezt se hagyd ki. Kennedy-fanok meg aztán pláne pattanjanak rá!

 • A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg Elle Kennedy Briar U sorozatának várva várt második részét. A The Risk – A kockázat a korábban már megismert Brenna Jensen és a jóképű Harvardos csapatkapitány Jake Connelly szerelmének története. Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

 • A turnénk minden állomásán egy-egy NHL-es csapatlogót mutatunk. A feladatotok beazonosítani és beírni a csapat nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába. (Pl: Minnesota Wild)

  Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.

  a Rafflecopter giveaway

 • 06.26 Kelly és Lupi olvas
  06.28 Angelika blogja
  06.30 Könyvvilág
  07.02 Sorok között
  07.04 Sorok között extra