Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Borítóleleplezés: Melina Marchetta – Jellicoe Road

Wow! Ez aztán a gyönyörű borító. Olyan különleges, rögtön megragadja az ember fantáziáját. Legjobban pedig az jön be, ahogy a növények behálózzák a címet. Ötletes, magával ragadó az egész, ugye? Ráadásul a könyv is letehetetlennek tűnik. Ez aztán a telitalálat!

A BORÍTÓ

* Ide kattintva nagy kedvezménnyel rendelheted meg a könyvet! *

FÜLSZÖVEG

Taylor Markhamt tizenegy éves korában elhagyta az édesanyja. Tizennégy évesen megszökött a bentlakásos iskolából, csak hogy egy rejtélyes idegen a keresésére induljon és visszavigye.

Most, tizenhét évesen Taylor nem túl lelkes vezetője az iskolai titkos társaságnak, aminek a Városiakkal és az odalátogató Kadétokkal vívott éves harca a területi jogokért épp most veszi kezdetét. Idén azonban a Kadétokat Jonah Griggs vezeti, akinek átható tekintetét Taylor nem sokáig tudja kerülni.

Ráadásul Hannah-nak, az egyetlen felnőttnek, akiben Taylor megbízik, nyoma vész. Azonban ha Taylor össze tudja rakni a nyomokat, amiket Hannah hátrahagyott, a feltáruló igazság nemcsak múltjának kérdéseire ad válaszokat, de a jövőjét is megváltoztatja.

A SZERZŐRŐL

Melina Marchetta ausztrál író és tanár. Leginkább regényeiről ismert, mint például a Pizza és kapucsínó, a Saving Francesca és a Jellicoe Road. Kétszer nyerte el az Ausztrál Gyermekkönyvek Tanácsának Az év gyermekkönyve: Fiatal Felnőtt Olvasók díját: 1993-ban és 2004-ben.

A Jellicoe Roadért 2009-ben megkapta az Amerikai Könyvtárak Szövetségének Michael L. Printz-díját, mint az év legjobb ifjúsági könyve. Marchetta az egyik legkiemelkedőbb kortárs ausztrál ifjúsági író.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading