Home Könyvkritika Könyvkritika: C.S. Pacat – A rab herceg

Könyvkritika: C.S. Pacat – A rab herceg

Már évek óta hallom, hogy ez a sorozat mennyire jó. Az ismerőseim ódákat zengtek róla, így a kelleténél talán nagyobb elvárásokkal kezdtem az olvasást, de még így sem csalódtam. A rab herceg egy egészen különleges és magával ragadó könyv, amit az ember nem felejt el könnyedén.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a könyvet a kiadótól! *

A történetet az ókori Róma – Görögország ihlette, itt a szexrabszolgatartás mindennapos, ahogy az is, hogy a férfiak férfi, a nők pedig női rabszolgát tartsanak, és velük háljanak. Főhősünk, Damen Akielos koronahercege. A féltestvére, Kastor puccsal átveszi a hatalmat az apjuk halálakor, testvérét a szomszédos országba, Verébe küldi, hogy az ottani koronaherceg, Laurent rabszolgája legyen. Damen nem fedheti fel a kilétét, mert Laurent ismeretlenül is gyűlöli őt, hiszen évekkel ezelőtt egy háborúban Damen ölte meg a fivérét…

A hercegből hirtelen rabszolga lesz történetszál baromi egyedi volt, és Damen karaktere is sokat hozzáadott a történethez. Kedvelhető volt az első oldaltól, egy olyan férfit alkotott meg az író, akit tisztelni lehet a döntéseiért, és akit egyszerűen lehetetlen nem megkedvelni. Szerencsére elmaradtak a “jajj, de rossz nekem” sallangok, hanem a kezdetektől a túlélés volt a cél, és ez is tök jól megmutatta Damen intelligenciáját. Ez a pasi belülről még szexibb is, mint kívülről, pedig a külseje is nagyon WOW a leírások alapján.

A világ ábrázolása is felettébb érdekes volt. Oké, elsőre sokkolt a szexrabszolga rendszer, akadt egy-egy durvább jelenet és elvárás, mint amikor egy gladiátor összecsapás után azt várták volna el, hogy a nyertes férfi “meghágja” a vesztest. Viszont nem egy Dark Soul-típusú durvaság a könyv, mindenkit megnyugtatok. Damen szemén át jól elénk tárult az itteni kultúra, az, hogy mit és miért tettek. Ezzel együtt nyilván sajnáltam a szexrabszolgákat.

Adódik a kérdés, hogy most akkor Damennek is, khm, szolgálnia kellett? Szerencsére az író ezt a részt baromi jól megoldotta. Laurent ugyanis az a gyönyörű herceg, akit frigidnek neveznek a kastélyban, és az okát nem mondták el. Laurent zseniális a kegyetlen herceg szerepében: hihetetlenül okos, taktikus, és az a típusú személyiség, aki ha akar, egy pillanat alatt megbabonáz a szavaival, a nézésével, miközben nem is sejted, hogy éppen most használ ki. Naná, hogy minden közös jelenete ütött Damennel, és egy ponton túl már elkezdtem várni, hogy történjen is valami bensőséges köztük… Összeillő páros, no.

Adódhat a kérdés, hogy miről szól pontosan a könyv? Damen szeretne megszökni, de nem egyszerű, eközben Laurent nagybátyja, a kormányzó próbálkozik keményen, hogy ne csak az unokaöccse 21 éves koráig lehessen hatalomban. Politikai játszmákból kaptunk tehát bőven, és olyan csavaros történetszálakat szőtt bele az író, hogy sok helyen csak pislogtam a meglepetéstől. A mellékszereplők pedig abszolút előrevitték a történetet, Erasmust például nagyon szerettem.

Egy olyan része volt a könyvnek, ami iszonyúan mellbe vágott. Van ugyanis egy 13 éves fiú rabszolgánk, Nicaise, aki 10 éves kora óta “szolgál” egy férfi mellett. Igen, ez pedofília. És bakker, annyira fájt, még úgy is, hogy Nicaise egy elég idegesítő karakter volt, aki olyan dolgokat tett, hogy csak pislogtam. Damen narrálásában viszont végig átjött az, hogy Nicaise miért ilyen, és eleve mit várunk egy gyerektől, aki szexrabszolga, tudva, hogy hamarosan “kiöregszik”, és 15 évesen már nem fog kelleni az “urának”… Szóval ez a szál érzelmileg megterhelő, és különösen azért az, mert Nicaise és pár beszélgetés kapcsán egyértelműen feltételezhető, hogy a kormányzó szexuálisan zaklatta Laurentet annak idején, aki ezért olyan, amilyen. Egyértelműen ezt nem írták le, de erős utalások vannak a könyvben erről. Remélem azért, hogy rosszul értelmeztem.

Értékelés: 10/10

Gyönyörűen megírt szöveg, érett, felnőtt, okos karakterekkel. A rab herceg világa kőkemény, tele van politikai játszmákkal, intrikákkal, miközben a szexrabszolgák miatt az ember szíve megszakad. Ezzel együtt is nagyon élvezhető és szerethető a kötet, az a típusú történet, amit az ember nehezen felejt el.

Hogy tetszik a borító? Nekem bejön, és passzol is a könyvhöz, ugyanis ilyen aranyláncon vezetik a rabszolgákat.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha nem zavar az LMBT-téma, ha lelkileg elég erős vagy egy keményebb világhoz, akkor semmiképpen se hagyd ki A rab herceget, mert ez egy fenomenális regény.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a könyvet a kiadótól! *

 • Mi történik, ha egy trónörököst elküldenek ágyas rabszolgának az ellenséges ország hercegéhez? Nos, kiderül ebből a cselszövésekkel, ármánykodással és politikai intrikákkal teli LMBT+ fantasyból! Tartsatok bloggereinkkel a legújabb Zafír pöttyös regény blogturnéján, és ismerkedjetek meg Laurent herceggel, illetve a fogságba ejtett trónörökössel, Damennel. A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti A rab herceg egy példányát!

 • Nyereményjátékunkban ezúttal azt tesszük próbára, mennyire ismeritek az olyan Zafír pöttyös könyveket, mint amilyen A rab herceg is! Minden állomáson találni fogtok egy fülszövegrészletet, és ki kell találnotok, hogy melyik könyvhöz tartozik! A könyv címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

  (Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

  “A huszonkét éves Jessa Lebron rendkívül éles érzékekkel megáldott farkasváltó, akinek figyelmét a levegő legapróbb rezdülése sem kerüli el.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 1 – Hagyjatok! Olvasok! – Borítómustra
  3 – Dreamworld – Kedvcsináló idézetek
  5 – Utószó – Fan Artok
  7 – Utószó
  9 – Sorok között
  11 – Readinspo
  13 – Dreamworld
  15 – Hagyjatok! Olvasok!