Home Könyvek listák Karácsonyváró: On Sai az ünnepi szokásairól mesél!

Karácsonyváró: On Sai az ünnepi szokásairól mesél!

A Könyvmolyképző Márkabolton már napok óta kerülnek ki rövid interjúk a kiadó szerzőivel, akik a karácsonyi szokásaikról mesélnek. Az egyik első interjú alanya On Sai volt, alább meg is nézhetitek, hogy milyen ünnepi szokásai vannak a Vágymágusok írójának!

1. Mit szeretsz a legjobban a karácsonyban?

Elsőnek az adventi várakozást, azt a bensőséges csendet, ahogy elmélyül a világ. Utána pedig a rengeteg nevetést. Nálunk mindenkinek nagyon jó a humora, így stand up comedy alakul ki, amikor megpróbáljuk befaragni a fenyőt a lábba, vagy amikor a lányom előadást tart az öccseinek, hogy feminista elvek szerint hogyan van igazságosan elosztva a takarítás. Aztán jön a ház díszítése a sütés-főzés végig ilyen hangulatban.

2. Melyik a kedvenc karácsonyi filmed vagy dalod?

Ünnepi készülődéshez Nightwish, Powerwolf vagy karácsonyi metál megy. Utána átváltunk a szokott karácsonyi dalokra, pl Zséda Szürke patása mindig szerepel. Filmként mindig az épp aktuális karácsonyi filmeket nézzük.

3. Van valamilyen karácsonyi hagyományod, amit minden évben megcsinálsz?

Szenteste mindig gyertyafény mellett felolvasom a Bibliából Jézus születését, és imádkozunk. Aztán a csillagszórók meggyújtása következik, és utána jön a karácsonyi ajándékozás.

25-én pedig nagycsaládi ebéd következik. Eljönnek hozzám a szüleim, tesóim, nővérem gyerekei, azok aktuális partnerei, apósék, meg a saját gyerekeim szerelmei. Ilyenkor is megy egymás ugratása, meg mindenki mesél magáról, épp hol tart az élete. Egyfajta viháncolós bolondokháza. Idén a családi gyülekezési tilalom miatt jó eséllyel két részletben lesz megtartva.

4. Melyik szereplőddel töltenéd el legszívesebben a karácsonyt?

Egyértelműen Artúrral. Az astori szerelőbázison tölteném, miközben Miklós püspök misézne és szelíden prédikálna. Artúr a gyönyörű baritonján énekelne, és reménykedve várná haza Scart. Márk meg próbálna nem lebukni, hogy pálinkafőzdét üzemeltet egy eldugott szervizfolyosón.

5. Szerinted melyik könyved lenne a legjobb karácsonyi ajándék?

Az Artúr kötet, mert ott a szereplők azzal küzdenek, mi az igazi szeretet, és sokféle módon próbálják megfogalmazni maguknak. Boldog karácsonyt minden kedves Olvasónak!

VÁGYMÁGUSOK 2. A KÉT HERCEG – BLOGTURNÉ

 • A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk On Sai nagysikerű sorozatának, a Vágymágusoknak a második részét, mely A két herceg címet viseli. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja Rianna izgalmas és mágikusan érzéki kalandjának folytatását, melyben bálokból, titkokból, és szívdöglesztő mágusokból se lesz hiány.

  Tartsatok velünk, mélyedjetek el a Vágymágusok világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

 • A Vágymágusok titkokkal teli világában minden elejtett szónak jelentősége van. Kémeinknek sikerült elcsípnie néhány fontos(nak vélt) üzenetet, ám akárhogy törjük a fejünket, sajnos képtelenek vagyunk rájönni, kitől is származhatnak. Segítsetek nekünk!

  Minden állomáson elrejtettünk egy-egy fecnit a bejegyzésünk valamelyik szava alá (nehogy illetéktelen kezekbe kerüljenek), nektek pedig nincs más dolgotok, mint megkeresni őket, és kitalálni, melyik kitől származhat a rajtuk szereplő mondat. Ha ügyesek vagytok, és a szerencse is nektek kedvez, jutalmul hazavihetitek A két herceg egy példányát.

  Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

   

  a Rafflecopter giveaway

 • 12/07 Könyvvilág
  12/10 Sorok Között
  12/13 Sorok Között – Karácsonyi interjú
  12/16 Spirit Bliss Sárga könyves út – interjú
  12/19 Dreamworld
  12/21 Spirit Bliss Sárga könyves út
  12/22 Dreamworld – Idézetek