Home Szösszenetek Így reagáltak a szülők és a tinik a 13 okom voltra

Így reagáltak a szülők és a tinik a 13 okom voltra

A 13 okom volt tényleg egy olyan könyv és sorozat, amire figyelni kell, és ami fontosabb: amiről beszélgetni kell. Hiszen olyan témákról szól, ami minden embert (meg)érint, elgondolkodtat és ezt jó kibeszélni magunkból.

Készült két remek videó az utóbbi hetekben, ami két teljesen eltérő nézőpontból közelíti meg a témát. Sajnos a videók angol nyelvűek, és nincs hozzájuk felirat, de bízom benne, hogy sokan időt szántok majd rájuk.

Az első videón tiniknek mutatnak részleteket a sorozatból, és kérik ki a véleményüket a látottakról. A fiatalok nagyon jó érveket sorakoztatnak fel, van, aki szerette a sorozatot, és akad, aki a hibáit látja, de minden érvük hiteles. És ami még nagyobb öröm: a könyvet is olvasták.

A második videóban viszont a szülők szembesülnek a jelenetekkel. Azon szülők, akik mobiltelefonok és az internet előtti világban jártak gimibe, és számukra mindez talán még félelmetesebb. Az ő véleményük különösen szívet szaggató, leginkább annál a jelenetnél, ahol Hannah a suli tanácsadójával beszélget.

Nézzétek meg szerintem a videókat, és ami fontosabb: beszélgessetek ti is a könyvről, sorozatról.