Home Hírek Máris érkezik magyarul az Enola Holmes folytatása!

Máris érkezik magyarul az Enola Holmes folytatása!

Az Enola Holmes a Netflix legnagyobb őszi filmsikere volt, én is teljesen beleszerettem a történetbe. A film egy regény alapján készült, ami itthon is megjelent október 06-án.

Nos, úgy tűnik nem kell sokat várnunk a nagyon várt folytatásra, ugyanis az Enola Holmes – A balkezes kisasszony esete 2020. december 03-án már érkezik is magyarul! A könyvsorozatból ezen túl még három kötet van hátra.

A kiadó saját borítót készített, amivel tök ügyesen megidézik az első rész filmborítós hangulatát, bár a lánynál valahogy érezni, hogy photoshopolva lett egy másik testre, de ha csak az összképet nézem, nagyon gratulálok az L&L kiadónak, mert szuper lett a borító.

Arról sajnos továbbra sincs hír, hogy a filmből érkezik-e a második rész, de a főszereplő, Millie Bobby Brown azt nyilatkozta, hogy ő nagyon szeretné, és szerencsére a film is hatalmas siker lett, így reménykedhetünk.

Nancy Springer – Enola Holmes – A balkezes kisasszony esete

Enola Holmesnak egymagában kell boldogulnia a világ legnagyobb, legmocskosabb és legveszélyesebb városában, miközben a világ leghíresebb nyomozója – történetesen a bátyja -, Sherlock Holmes vadászik rá. Szabadsága érdekében menekülnie kell a családja elől, de hol találhat társakra?

Egy köteg zseniális szénrajz láttán úgy érzi, hogy meglelte lélektársát, ám a rajzokat készítő lány, a fiatal Cecily kisasszony nyom nélkül eltűnt. Megtalálása érdekében Enolának az éjszakai London gyilkosokkal teli utcáira merészkedve kell a nyomok – egy ferde létra, egy sanda tekintetű bolti eladó és egy politikai pamflet – után erednie, hogy ráleljen a balkezes lányra, ám ezzel önnön álcáját is veszélybe sodorja. Saját magányos szíve lesz majd az árulója?

Az Edgar-díjas Nancy Springer mesteri módon eleveníti meg a viktoriánus kori Londont az eszes és rettenthetetlen Enola Holmes újabb kalandjaiban.

Filmkritika: Enola Holmes (2020)